"Mi ćemo formirati vojsku, želi to neko ili ne"

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je da će ove godine biti formirana kosovska vojska, ne precizirajući datum.

Podeli ovaj članak sa:
 • BSK (Foto Zeri)

"Mi ćemo formirati kosovsku vojsku u partnerstvu sa SAD-om i NATO-om. Da li to neko želi ili ne, ove godine će to biti učinjeno. Srpska lista je protiv, ali mi ćemo raditi. Moramo je ojačati i učiniti je oružanim snagama Kosova. Mi ćemo raditi na osnaživanju i povećanju budžeta sa desetinama miliona", rekao je Veselji u Prištini.

Dodao je da se u Skupštini nastavlja zasedanje prekinute sednice, a da je sledeća zakazana za četvrtak.

"U četvrtak će na dnevnom redu biti paket zakona o transformaciji KSB-a u vojsku", rekao je Veselji, čime je potvrdio da je predsedništvo na današnjoj sednici između ostalog podržalo i tri predloga zakona o formiranju vojske.

Ostale vesti

 • "Glasanje o Kosovu potvrđuje potrebu pronalaženja dogovora"

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ocenio je da rezultat današnjeg glasanja po pitanju prijema Kosova u Interpol potvrđuje potrebu da Priština i Beograd moraju naći dogovor kada se radi o otvorenim pitanjima, a ne da se "silom ili jednostranim potezima pokušava dobiti nekakav poen".

 • Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da je "šteta" što Kosovo nije primljeno u Interpol. Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin je čestitao srpskom ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću na "sjajnom radu u Dubaiju".

 • Spahiu: Neuspeh Vlade

  Spahiu: Neuspeh Vlade

  Neuspeh Kosova da postane deo Interpola je neuspeh kosovske vlade, smatra analitičar Nedžemedin Spahiu. Dušan Janjić ističe da je Srbija svojom aktivnošću onemogućila da Kosovo dobije dve trećine potrebnih glasova zemalja članica.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane