"Mi ćemo formirati vojsku, želi to neko ili ne"

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je da će ove godine biti formirana kosovska vojska, ne precizirajući datum.

Podeli ovaj članak sa:
 • BSK (Foto Zeri)

"Mi ćemo formirati kosovsku vojsku u partnerstvu sa SAD-om i NATO-om. Da li to neko želi ili ne, ove godine će to biti učinjeno. Srpska lista je protiv, ali mi ćemo raditi. Moramo je ojačati i učiniti je oružanim snagama Kosova. Mi ćemo raditi na osnaživanju i povećanju budžeta sa desetinama miliona", rekao je Veselji u Prištini.

Dodao je da se u Skupštini nastavlja zasedanje prekinute sednice, a da je sledeća zakazana za četvrtak.

"U četvrtak će na dnevnom redu biti paket zakona o transformaciji KSB-a u vojsku", rekao je Veselji, čime je potvrdio da je predsedništvo na današnjoj sednici između ostalog podržalo i tri predloga zakona o formiranju vojske.

Ostale vesti

 • Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Jučerašnje navode tabloida Alo potvrdio je ranije danas predsednik Srbije koji je tokom konferencije za novinare, dok su iza njega stajali Srbi sa KiM, pokazao medijima dokument, kako je rekao, tužilaštva Kosova, o zahtevu za produženje pritvora Spasojeviću i Rošiću.

 • Hodža: Pritvor još nije produžen

  Hodža: Pritvor još nije produžen

  Kosovski tužilac Sulj Hodža, u izjavi za KoSSev danas potvrđuje da je zahtev za produžetak pritvora osumnjičenima u slučaju ubistva Ivanovića podnet, ali dodaje da sud još uvek nije doneo odluku. Potvrđuje i da je Trajković ispitana prošle godine u Prištini.

 • Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da očekuje brojne pritiske kako bi Srbija učinila dodatne ustupke i umirila Albance, da bi oni onda ukinuli takse. Poručio je da Srbija ultimatume iz Prištine ne može da trpi doveka bez odgovora. Srbija će se za sebe boriti civilizovanim metodama, istakao je Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane