Vesti
Politika

Meta protiv podele Kosova, "to je ideja destruktivnih"

Albanski predsednik Ilir Meta protiv je podele Kosova I Metohije i smatra da je razmena teritorija ideja destruktivnih ljudi.
Meta protiv podele Kosova,
Iljir Meta (Foto Indeksonline.net)

Meta je to, kako prenose albanski mediji, rekao u razgovoru sa predstavnicima Komiteta za spoljne poslove Evropskog saveta, na čelu sa Karlom Biltom.

Šef albanske države rekao je i da Albanija očekuje brze pregovore o ulasku te zemlje u EU, kao i da će Priština posle rešenja demarkacije sa Crnom Gorom dobiti viznu liberalizaciju sa zemljama EU.

Meta je ponovio stav da smatra da bi zemlje Zapadnog Balkana što pre trebalo da budu deo EU.

Evropska unija ovih dana je kritikovala albanskog premijera Edija Ramu, zbog izjave da bi voleo da Albanija i Kosovo, jednog dana, imaju zajedničku spoljnu politiku i jednog predsednika.Ostale vesti

Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Petkovićem u Raški
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa institucionalnim i političkim predstavnicima Srba sa Kosova kako bi realizovali dogovore i projekte dogovorene s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.
  • 04.03.2021
Stoltenberg: Podržavamo razvoj KBS-a kao snage za civilnu zaštitu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da NATO podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga, ali samo u njihovom prvobitnom mandatu.
  • 04.03.2021