Vesti
Politika

Merkelova poručila Kurtiju: I dijalog zahteva vašu pažnju

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je Aljbinu Kurtiju na ponovnom izboru za premijera Kosova i poručila da i dijalog sa Beogradom zahteva njegovu pažnju.
Merkelova poručila Kurtiju: I dijalog zahteva vašu pažnju
Angela Merkel (Foto Tanjug, AP)

Angela Merkel je u čestitki ukazala da se pred Kurtijem i njegovom vladom nalaze izazovni zadaci u kojima se može osloniti na partnersku podršku Nemačke.

"Pandemija koronavirusa zahteva od nas mere bez presedana. Vaša vlada je sebi reformama u oblasti vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala postavila važne potrebe za promenama. Takođe i od EU posredovani dijalog o normalizaciji odnosa sa Beogradom zahteva vašu pažnju", podvukla je ona.

Istakla je da uspesi u tim oblastima "predstavljaju ključ ka daljoj konkretizaciji evropske perspektive Kosova".Ostale vesti

Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021