Vesti
Politika

Mehmeti: Otvorena istraga zbog blokade puteva

Generalni direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti je rekao da je otvorena istraga povodom nedavnih blokada puteva na severu Kosova.
Mehmeti: Otvorena istraga zbog blokade puteva
Samedin Mehmeti (Foto ekonomia-ks.com)

"U istražnom smo postupku, prošao je tek jedan dan od uklanjanja vozila sa puteva. Još je rano govoriti o tome koliko se ljudi istražuje, kada budemo imali tačne informacije, izaći ćemo sa tim u javnost", rekao je Mehmeti na konferenciji za novinare.

Najavio je da će se uskoro početi sa realizacijom projekta pametnih patrola - uređaja koji će elektronski identifikovati ljude koji prave prekršaje u saobraćaju, voze neregistrovana i ukradena vozila.

"Građanin Kosova treba da shvate da se od danas u saobraćaju menja pristup policije prema prekršiocima pravila. U narednom periodu identifikacija onih koji krše zakon vršiće se najsavremenijom opremom", naveo je Mehmeti.

Mehmeti je rekao da će vozila sa ovim uređajima biti raspoređena širom Kosova, uključujući auto-puteve i urbana područja.Ostale vesti

Kurti razgovarao sa ambasdorima Kvinte i EU, Pičom i Šoleom

Uoči sastanaka u Briselu, kosovski premijer Aljbin Kurti, zajedno sa svojim zamenikom Besnikom Bisljimijem, sastao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije na Kosovu i ambasadorima zemalja Kvinte. Telefonom je razgovarao i sa Stjuartom Pičom i Derekom Šoleom.

  • 16.08.2022
Kurti: 1. septembar biće normalan dan
„Prvi septembar biće normalan dan na graničnim prelazima - ili ćemo izdavati ulazno-izlazna dokumenta, ili će ih obe strane ukinuti. Ne isključujem to i nadam se da ćemo o tome razgovarati u okviru teme aktuelnih tema" - kazao je kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu za BBC na srpskom jeziku.
  • 16.08.2022
Selaković: Situacija uoči dijaloga tenzična, Kurti je nepredvidiva figura
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je uoči pregovora Beograda i Prištine u Briselu da je situacija tenzična i opterećena neozbiljnošću zvaničnika Prištine.
  • 16.08.2022
Hil: ZSO ne bi bio jedinstven slučaj, slični primeri postoje u Evropi
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil rekao je da Zajednica srpskih opština na Kosovu nije nikakav jedinstveni model, i da primeri takvog udruživanja već postoje u multietničkim sredinama u Evropi.
  • 16.08.2022
EK: Vučić i Kurti u Briselu moraju da raspravljaju o svim otvorenim pitanjima
Evropska komisija (EK) je saopštila da u dijalogu Beograd - Priština u Briselu u četvrtak "mora i biće raspravljano o svim otvorenim pitanjima", ali je naglasila da "ne može da se spekuliše o rezultatima dijaloga". Portparolka u EK Nabila Masrali je rekla da će Komisija uskoro objaviti koje će sve teme biti na stolu pregovora srpskog predsednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija.
  • 16.08.2022
Vučić sa Stjuartom Pičom o dijalogu: Srbija će biti konstruktivna
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.
  • 16.08.2022