Vesti
Politika

Mehaj: Američki vojni instruktori obučavaju kadete KBS-a

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj objavio je na svom Fejsbuk profilu da američki vojni instruktori u kampu "Bondstil" obučavaju kadete Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) za medicinsku evakuaciju helikopterom.
Mehaj: Američki vojni instruktori obučavaju kadete KBS-a
Ilustracija (Foto zvanični Fejsbuk profil Armenda Mehaja)

"Zahvaljujemo američkoj vojsci, koja nudi svoje iskustvo i sposobnosti u razvijanju profesionalnih veština naših kadrova", napisao je Mehaj na svom Fejsbuku.

Američki vojni instruktori obuku kadeta KBS-a obavljaju u kampu Bonstil, prema najnovijim praksama američke vojske, naveo je Mehaj.

"U kampu Bondstil kadete naše Akademije odbrane obučavaju američki instruktori za medicinsku evakuaciju helikopterom. Kosovske bezbednosne snage i njeni novi pripadnici obučeni su prema najnaprednijim praksama američke vojske", napisao je Mehaj.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022