Vesti
Politika

Medveđa: Albanci sa Kosova autobusima na izbore

Na prelazu Mutivode između Medveđe i Prištine jutros se stvorila kolona vozila i autobusa sa oko 1.000 Albanaca sa Kosova, javlja B92
Medveđa: Albanci sa Kosova autobusima na izbore
Lokalni izbori u Medveđi (Foto Tanjug)

Svi oni imaju mesto prebivališta na teritoriji Medveđe i dolaze kako bi mogli da glasaju na vanrednim lokalnim izborima.

U koloni je bilo oko 15 autobusa i više destina vozila.

Kako B92 nezvanično saznaje, do zastoja je došlo zbog kvara na terminalu policije koji služi za obradu podataka.

Od 13 časova dozvoljen je prelaz administrativne linije, ali se sve i dalje odvija usporen, ističe reporter B92 sa lica mesta.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je tokom nedavnog gostovanja na RTS-u, na pitanje o komentaru na najave Albanaca o formiranju Zajednice albanskih opština u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, rekao da u Medveđi živi šest do sedam posto Albanaca, ali "da ih oni crtaju na papiru".Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023