"Međunarodna zajednica da se presabere"

Generalni sektretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je za RTS da se međunarodne organizacije na Kosovu ne vide od agresije i ponašanja Prištine. "Međunarodna zajednica mora da se presabere, ipak je Rezolucija 1244 živa", rekao je Odalović.

Podeli ovaj članak sa:
  • Veljko Odalović (Foto arhiva Kim)

Savet bezbednosti razmatrao je juče izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o stanju na Kosovu. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je zastupao interese Srbije, pozvao je na dijalog i rešavanje kosovskog problema mirnim putem, uz pronalaženje kompromisnog rešenja.

Generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović smatra da je Dačićev nastup bio vrlo odgovoran.

"Ukazao je šta se na prostoru KiM dešavalo ne samo poslednjih nekoliko meseci u izveštajnom periodu, nego i aktuelni trenutak. Podsetio je na ponašanje Prištine, opasne igre i avanture, upade specijalnih jedinica, hapšenja, prebijanja koje smo videli. Ovo je peti upad specijalnih jednica na sever poslednjih godina", naveo je Odalović.

Rekao je i da su opasne najave da će proterati Unmik, da on više nije potreban.

"Dačić je upozorio na ponašanje Prištine i na nove provokacije koje mogu da imaju posledice. Ovo je trenutak u kom međunarodna zajednica mora da se presabere, ipak je Rezolucija 1244 živa, prisutna. Po njenom mandatu su tu i Kfor i Unmik", istakao je Odalović.

Dodao je da se međunarodne organizacije na Kosovu ni ne vide od agresije i ponašanja Prištine i njenih zvaničnika.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane