Vesti
Politika

Mediji: Srpska lista se tokom nedelje vraća u Vladu Kosova

Poslanici Srpske liste trebalo bi tokom ove sedmice da se vrate u Vladu Kosova iz koje su izašli krajem marta, pišu prištinski mediji.
Mediji: Srpska lista se tokom nedelje vraća u Vladu Kosova
Vlada Kosova (Foto Kim arhiva)

Podseća se da su srpski poslanici vladu Kosova napustili u znak protesta zbog hapšenja direkotra Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavnog pregovarača u dijalogu sa Prištinom, Marka Đurića.

Predstavnik kosovske vlade Halil Matoši naveo je da očekuje da Srpska lista nastavi aktivnosti u institucijama što pre.

"Zapravo, Srpska lista nikada nije u potpunosti prekinula odnose sa vladom", rekao je Matoši koji je u intervjuu za Epoka e Re negirao tvrdnje da kosovski premijer Ramuš Haradinaj pregovara sa Srpskom da se pod određenim uslovima vrati u vladu.Ostale vesti

Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021
Lajčak i Bisljimi o integracijama, razvoju i dijalogu
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa potpredsednik kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o Kosovu.
  • 15.04.2021