Vesti
Politika

Marković istupio iz koalicije zbog SLS-a, Rašić demantuje da je to razlog

Novu koaliciju koju čine predstavnici Srba na Kosovu napustio je Branislav Marković uz obrazloženje da je “pokrenut postupak prijema SLS u novoosnovanu koaliciju”. Nenad Rašić, takođe član koalicije kaže da je Marković istupio nakon što mu je sapšteno da “njegovi kapaciteti nisu dovoljni”.
Marković istupio iz koalicije zbog SLS-a, Rašić demantuje da je to razlog
Branislav Marković (Foto Kim)

Nekoliko dana nakon što je osnovana nova kolacija predstavnika Srba na Kosovu, jedan od članova, Branislav Marković odlučio je da istupi iz koalicije.

“Znajući iz ličnog iskustva, jer sam bio kanidat SLS za parlamentarne izbore 2017. godine, po principima rada, diktaturi pojedinaca, egoizmu, partokratiji i nepotizmu se ne razlikuje mnogo od liste Srpska”, naveo je Marković u saopštenju dostavljenom javnosti.

Marković je takođe naveo da ukoliko uspe da sakupi potpise za registraciju političkog subjekta i “novac za uplatu dažbina CIK” na predstojeće izbore izaći sam.

S druge strane, Nenad Rašić, takođe član koalicije tvrdi da je Marković istupio nakon sastanka članova koalicije na kome je Markovću rečeno da “njegovi kapaciteti nisu dovoljni da bi bio deo nove liste”.

“Samim tim kako smo mu to saopštili, Marković je to tragično shvatio, naljutio se i demonstrativno napustio sastanak”, kazao je Rašić u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Rašić takođe demantuje da Markovićevo napuštanje kolacije ima veze sa prijemom SLS-a.

“Ja poznajem dobro celu strukturu SLS-a, znam Petrovića, sarađivali smo dugo i dalje imamo redovan kontakt. Naravno da smo između ostalog pričali i o tome, ali nikakvog zvaničnog dogovora nema. U vezi potencijalne koalicije, o tome je još rano pričati, nismo imali neke intenzivne međupartnerske kontakte što se tiče samog formiranja zajedničke koalicije, ali ne kažem da to ne može da se desi. Dug je dan, možda bude, a možda i ne bude”, naveo je Rašić.

Potpisnici koalicionog sporazuma koji je formiran pre dva dana su Nenad Rašić (PDS), Rada Trajković (EPS), Dragiša Mirić (NPK), Slaviša Petković i sada već bivši član, Branislav Marković.Ostale vesti

“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021
Vjosa Osmani na zajedničkoj listi sa Samoopredeljenjem
Pokret Samoopreeljenje će u svoju izbornu listu za predstojeće glasanje 14. februara uvrstiti i građansku inicijativu v.d. predsednika Kosova Vjose Osmani.
  • 14.01.2021
Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja
Srpska lista je najoštrije osudila odluku kosovskih vlasti da ne dozvole direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe poplavama ugrožena srpska domaćinsktva na Кosovu.
  • 14.01.2021
Hoti: Konačan sporazum sa Srbijom uključuje međusobno priznanje

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti, napisao je na svom Fejsbuk profilu da se dijalog sa Srbijom, kako je rekao, vodi sa jasnim principima i da konačan sporazum uključuje međusobno priznanje.

  • 14.01.2021