Vesti
Politika

Marković istupio iz koalicije zbog SLS-a, Rašić demantuje da je to razlog

Novu koaliciju koju čine predstavnici Srba na Kosovu napustio je Branislav Marković uz obrazloženje da je “pokrenut postupak prijema SLS u novoosnovanu koaliciju”. Nenad Rašić, takođe član koalicije kaže da je Marković istupio nakon što mu je sapšteno da “njegovi kapaciteti nisu dovoljni”.
Marković istupio iz koalicije zbog SLS-a, Rašić demantuje da je to razlog
Branislav Marković (Foto Kim)

Nekoliko dana nakon što je osnovana nova kolacija predstavnika Srba na Kosovu, jedan od članova, Branislav Marković odlučio je da istupi iz koalicije.

“Znajući iz ličnog iskustva, jer sam bio kanidat SLS za parlamentarne izbore 2017. godine, po principima rada, diktaturi pojedinaca, egoizmu, partokratiji i nepotizmu se ne razlikuje mnogo od liste Srpska”, naveo je Marković u saopštenju dostavljenom javnosti.

Marković je takođe naveo da ukoliko uspe da sakupi potpise za registraciju političkog subjekta i “novac za uplatu dažbina CIK” na predstojeće izbore izaći sam.

S druge strane, Nenad Rašić, takođe član koalicije tvrdi da je Marković istupio nakon sastanka članova koalicije na kome je Markovću rečeno da “njegovi kapaciteti nisu dovoljni da bi bio deo nove liste”.

“Samim tim kako smo mu to saopštili, Marković je to tragično shvatio, naljutio se i demonstrativno napustio sastanak”, kazao je Rašić u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Rašić takođe demantuje da Markovićevo napuštanje kolacije ima veze sa prijemom SLS-a.

“Ja poznajem dobro celu strukturu SLS-a, znam Petrovića, sarađivali smo dugo i dalje imamo redovan kontakt. Naravno da smo između ostalog pričali i o tome, ali nikakvog zvaničnog dogovora nema. U vezi potencijalne koalicije, o tome je još rano pričati, nismo imali neke intenzivne međupartnerske kontakte što se tiče samog formiranja zajedničke koalicije, ali ne kažem da to ne može da se desi. Dug je dan, možda bude, a možda i ne bude”, naveo je Rašić.

Potpisnici koalicionog sporazuma koji je formiran pre dva dana su Nenad Rašić (PDS), Rada Trajković (EPS), Dragiša Mirić (NPK), Slaviša Petković i sada već bivši član, Branislav Marković.Ostale vesti

Kurti: Nezakonita i štetna odluka o ukidanju mere reciprociteta
Bivši premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da je odluka Vlade Kosova da ukine mere reciprociteta protiv Srbije nezakonita i štetna.
  • 06.06.2020
Lajčak:Priština pokazala opredeljenje za nastavak dijaloga

Specijalni predstavnik EU za dijalog o Kosovu i Zapadni Balkan Mirolav Lajčak pozdravio je odluku Vlade Kosova o ukidanju "mere recirociteta".

  • 06.06.2020
Tači pozdravio odluku o ukidanju

Vladinu odluku o uklanjanju "reciprociteta" pozdravio je kosovski predsednik Hašim Tači, rekavši da je sada odgovornost na Beogradu.

  • 06.06.2020
Vlada Avdulaha Hotija poništila “mere reciprociteta“

Nova kosovska vlada premijera Avdulaha Hotija poništila je odluke kojima je izrečena "mera reciprociteta" prema centralnoj Srbiji.

  • 06.06.2020
Vučić: Neće u Kačaniku da dočekuju srpsku reprezentaciju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ne može očekivati da će velike sile promeniti stav o samoproglašenoj nezavisnosti Kosova, kao ni stav da nema promene granica.
  • 06.06.2020
Hoti: Vrlo brzo ćemo ukloniti prepreke za nastavak dijaloga
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je će "vrlo brzo" biti ukinute prepreke za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se početak razgovora može brzo očekivati - čim budu uklonjenje mere za kretanje, promet i putovanje.
  • 05.06.2020