Vesti
Politika

Marko Jakšić: U nedelju nisam glasao, predsednik govori neistinu

Reagujići na izjavu predsednika Srbija Aleksandra Vučića, Marko Jakišić je u izjavi za RTV Kim kazao da iznenađen što se njegvo ime ponovo pominjalo na današnjoj konferenciji za štampu i navodi da u nedelju nije glasao.
Marko Jakšić: U nedelju nisam glasao, predsednik govori neistinu
Marko Jakšić (Foto Kim)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je nakon sastanka sa srpskim predstavnicima komentarisao tvit Marka Jakšića koji je pred lokalne izbore napisao da će „radije glasati za Gonđi Čauši“, rekavši da je to glas za veliku Albaniju.

Marko Jakšić za RTV Kim ističe da je pisnjem tvita imao za cilj da isprovocira reakcije javnosti i da pošalje poruku da na severu Kosova nema demokratije.

„Iznenađen sam i time što predsednik u javnom obraćanju govori neistinu, pisanjem tvita imao sam za cilj da isprovociram reakciju javnosti i pošaljem poruku a to je da na severu Kosova nema više političkog pluralizma, i nema mogućnosti izbora. Od kada više nema Olivera Ivanovića ubijena je i demokratija na ovim prostorima“ reako je Jakšić i dodao da:

 „U takvoj  situaciji Srpska lista krade i uvećava broj Srba koji su izašli na izbore. U nedelju na izborima je glasalo više ljudi nego ikada od 2000. godine na svim izborima koji su organizovani od strane Republike Srbije i kosovskih institucija“.

Jakšć ističe da nakon kamapnje koja traje nedeljama od strane tabloidnih i medija pod kontrolm države gde se spomnjinje njegovo ime, porodica i bliski prijatelju su zabrinuti.

„U nedelju nisam glaso, niti sam imao nameru da glasam. Neistine mogu da dovedu do toga da izvesna lica ovde a i u Srbiji daju sebi za pravo da se obračunaju sa nekim ko je, kako predsednik kaže, glasač za „veliku Albaniju“ ili kako njegovi bliski saradnici kažu „Šiptar veći od Šiptara“.

Marko Jakšić napomnjie da je očekivao da će se sa tim prestati, i da neko preuveličava značaj pojedinca i njegovog glasa.

„Iz nekog raloga ta mašinerija nema neku drugu priču koju bi tako uspešno napadala, ona se posvetila jednom čoveku iz Mitrovice čiji glas vredi jedan, i da je taj glas bio za Gonđu Čauši u Mitrovici je bilo 7.100 glasova za Gorana Rakića. Neko iz ne znam kojeg razloga preuveličava značaj jednog običnog pojedinca i targetira ga u okolnistima u kojima mi ne znamo ko je ubio Olivera Ivanovića, i stvara se atmosfera da se takva situacija ponovi“, rekao je Marko Jakšić.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020