Vesti
Politika

Manojlović: Vučić da se povuče iz političkog života

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da podnese ostavku i da se što pre povuče iz političkog života.

Manojlović: Vučić da se povuče iz političkog života
Tatjana Manojlović (Foto Beta)

Manojlović je agenciji Beta kazala da je suverenosti države Srbije na Kosovu danas manje nego što je ikad bilo, "zbog čega najveću odgovornost snosi predsednik Vučić".

"Posle više od deset godina samovolje i svevlašća, posle više od deset godina pregovora u kojim se stalno hvalisao pobedama, suverenosti države Srbije na Kosovu danas je manje nego što je ikad bilo. Vučić je sve svoje snage posvetio očuvanju lične vlasti i jačanju lične moći, a ne očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije", istakla je Manojlović.

Jedino što u ovom momentu, dodala je, ima smisla i svrhu bila bi momentalna ostavka Aleksandra Vučića i što pre povlačenje iz političkog života Srbije.

"To ga ne bi poštedelo odgovornosti za sve katastrofalno loše što je tokom poslednje decenije učinio, ali bi poštedelo Srbiju dalje agonije", kazala je ona.

Manojlović je istakla da je Vučić ugrozio opstanak nekoliko hiljada srpskih porodica kada je, kako je kazala, izdao komandu Srbima s Kosova i Metohije da napuste kosovske institucije, "u koje ih je prethodno on ugurao".

"Ostavio je 4.000 ljudi bez primanja, obećao im je dotacije iz republičkog budžeta, ali bez uvida na koji rok i bez ikakve garancije da će im to omogućiti bar materijalnu sigurnost. Takvom odlukom dodatno je ugrožena i bezbednost onih koji širom otvorenih očiju gledaju u Beograd i koji se sada osećaju krajnje nespokojno", navela je Manojlović.

 Ostale vesti

Lajčak: Po sporazumu, Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u organizacijama

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa.

  • 21.03.2023
Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023
Kurti očekuje da međunarodni faktori kazne Srbiju zbog nesprovođenja sporazuma

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da očekuje da će međunarodni faktori osuditi ponašanje Srbije zbog nesprovođenja sporazuma dogovorenog u Ohridu 18. marta.

  • 21.03.2023
Vučić: Za Srbiju pravno obavezujuće kada stavi potpis ili se usmeno saglasi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom evropskog sporazuma o Kosovu i aneksa o implementaciji, izjavio je da je za Srbiju pravno-obavezujuće kada stavi potpis ili pečat na nešto ili se sa tim usmeno saglasi.
  • 21.03.2023
Manojlović: Posledice sporazuma biće ulazak Kosova u NATO

Direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da će posledica prihvatanja i implementacije francusko-nemačkog sporazuma biti ulazak Kosova u NATO.

  • 21.03.2023
Pretnje Kurtiju zbog ZSO

Bivši savetnik kosovskog premijera Aljbina Kurtija Škeljzen Gaši saopštio je da će gađati Kurtijevu kuću Molotovljevim koktelom, ako bude formirao Zajednicu opština sa srpskom većinom.

  • 21.03.2023