Vesti
Politika

Manje ministarstava u novoj vladi

Oba politička bloka koji pretenduju da formiraju vladu Kosova saopštila su da će buduća vlada Kosova imati manje ministarskih resora nego dosadašnja, prenosi "Koha Ditore".
Manje ministarstava u novoj vladi
Vlada Kosova (Foto Kim)

Član predsednistva ABK Avni Arifi je rekao da Vlada Kosova nije imala potrebe da formira ministartstvo za evropske integracije, dok je potpresednik DPK i ujedno zamenik premijera Kosova Hajerdin Kuči rekao da je smanjenje broja ministarstava izvodljivo.

Da vlada Kosova nema potrebe za 19 ministarstava naveli su i politički analitičari, prenosi dnevnik "Koha Ditore".

Politički analitičar Imer Muškoljaj kazao je da Vlada Kosova nema potrebe sa tolikim brojem ministarstva.

"Nažalost, aktuelna vlada je formirala ministarstva ne zbog potrebe društva, nego da ispuni njene partijske i lične interese", kazao je on.

Što se tiče ministarstva za evropske integracije, Muškoljaj smatra da te poslove može da obavlja jedan departman u okviru ministartsva inostranih poslova.

Da Kosovo ne može da se "luksuzira" sa toliko ministarstva, naveo je i kolumnista i albanski novinar iz Brisela Augustin Paljokaj.

"Onaj ko bude formirao buduću vladu Kosova, treba da beži od greške koju je napravila prošla garnitura formirajući tako glomaznu vladu koja je imala više ministarstava nego vlada SAD-e ili Rusije", kazao je Paljokaj koji se složio da nije potrebno ministartsvo za evropske integracije, prenosi "Koha Ditore".Ostale vesti

Rode: Pitam se da li će Srpska lista prekinuti ćutanje
Nemački ambasador na Kosovu Jorn Rode upitao je da li će se Srpska lista pridružiti, kako navodi, celom svetu u osudi jučerašnjeg napada na Kosovsku policiju.
  • 25.09.2023
Brisel: Lajčak i Eskobar sa diplomatama iz Francuske, Nemačke i Italije
U Briselu bi danas trebalo da se sastanu specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, kao i diplomatski savetnici lidera Francuske, Nemačke i Italije, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora.
  • 25.09.2023
Zaracin: Moramo imati uspešan dijalog
Dijalog se, naravno, može nastaviti i važno je da se držimo prethodnog u pokušajima da pronađemo način da se dogovoreno u Ohridu implementira, rekao je u Prištini izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Zaracin. On je osudio "kriminalni i teroristički" napad na Policiju Kosova i izrazio saučešće porodici ubijenog policajca.
  • 25.09.2023
Tužilac: U Zvečanu nađeno vozilo puno oružja, identifikacija osumnjičenih za ’teroristički napad’

Kosovski specijalni tužilac Naim Abazi izjavio je danas da je policija u Zvečanu našla automobil u kom je bilo sakriveno oružje, kao i da je u toku identifikacija svih osumnjičenih za "teroristički napad" kod sela Banjska u kom je ubijen jedan policajac.

  • 25.09.2023
Rašić o incidentu kod Banjske: Delovala je paravojna formacija, Vučić manipuliše
Ministar za zajednicu i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić kazao je da je noć u Banjskoj protekla mirno kao i da su jučerašnji događaji poražavajući, te da će po njegovom mišljenju tek da proizvedu neke nove efekte.
  • 25.09.2023
Vučić s Bocan Harčenkom: Kurti organizuje etničko čišćenje na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom, s kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu.

  • 25.09.2023