"Makron poslao poruku da po pitanju Kosova nije sve gotovo"

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, izjavio je da je predsednik Francuske Emanuel Makron tokom posete Srbiji poslao poruku da po pitanju Kosova nije sve gotovo i da je potrebno voditi dijalog i tražiti kompromis.

Podeli ovaj članak sa:
 • Nikola Selaković (Foto Novosti)

"Predsednik Makron predstavlja zemlju koja je svega dan-dva nakon jednostarnog proglašenja secesije i nezavisnosti vlasti u Prištini priznala tu nezavisnost, taj čovek nam je poslao poruku da time nije sve gotovo i da je potrebno voditi dijalog i tražiti kompromis", rekao je Selaković za RTS.

Selaković smatra da je jedan ozbiljan evropski lider, kao što je Makron, spreman da se u proces rešavanja kosovskog pritanja uključi punim kapacitetom.

"Dobili smo prijatelja koji ume da nas sasluša, koji ima suštinsko, a ne kurtoazno poštovanje i koji je, nadam se spreman da nam pomogne u rešavanju ovog problema", zaključio je Selaković.

Ostale vesti

 • Tači: Korist od mudrog pozicionaranja saveznika

  Tači: Korist od mudrog pozicionaranja saveznika

  Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se danas u Berlinu sa bivšim specijalnim izaslanikom SAD za Kosovo od 2005. do 2006. godine Frenkom Visnerom i bivšom visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

 • TOK: Nismo imali uvid u optužnice prištinskog tužilaštva

  TOK: Nismo imali uvid u optužnice prištinskog tužilaštva

  Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) i dalje vodi predistražni postupak protiv neidentifikovanih izvršilaca u slučaju ubistva predsednika GI SPD Olivera Ivanovića, rečeno je Insajderu u tom tužilaštvu. Kako su naveli, TOK nije imao uvid u optužnicu koje je kosovsko Specijalno tužilaštvo pre nekoliko dana podnelo Osnovnom sudu u Prištini protiv šest osoba.

 • Haziri: Sporazum DSK i Samoopredeljenja za nekoliko dana

  Haziri: Sporazum DSK i Samoopredeljenja za nekoliko dana

  Zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri izjavio je da je postizanje koalicionog sporazuma sa pokretom Samoopredeljenje pitanje dana, dodajući da će razgovori predstavnika dveju stranaka biti nastavljeni kada se Aljbin Kurti vrati iz inostranstva.

 • Vučić Merkelovoj: Ukidanje takse pa dijalog

  Vučić Merkelovoj: Ukidanje takse pa dijalog

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je, u telefonskom razgovoru, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel utiske nedavnog sastanka u Parizu i govrio o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane