Vesti
Politika

Lunaček zahteva punu istragu o radu Euleksa

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Ulrike Lunaček izjavila je danas da je objavljeni izveštaj Žan-Pol Žakea o korupciji u Eueksu samo prvi korak i založila se za punu istragu o radu evropske pravosudne misije.
Lunaček zahteva punu istragu o radu Euleksa
Urlike Lunaček (Foto Kim arhiva)

U juče objavljenom izveštaju Žakea, nezavisnog eksperta koga je imenovala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, velikim delom se odbacuju optužbe da je Euleks pokušao da zataška korupciju u svojim redovima.

"Očekujem, kao i ostali poslanici iz Spoljnopolitičkog komiteta EP, da se otvorena pitanja razjasne i zahtevam punu transparentnost", napisala je Lunaček.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023