Vesti
Politika

Lučić: Sledeće nedelje idem do ambasada u Prištini zbog zabrane rada MTS

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić najavio je da će sledeće nedelje doći u Prištinu kako bi ovdašnjim ambasadama lično objasnio koliko je bizaran pokušaj prištinskih vlasti da zabrane rad MTS-a na Kosovu.
Lučić: Sledeće nedelje idem do ambasada u Prištini zbog zabrane rada MTS
Vladimir Lučić u Gračanici (Foto Kim)

Lučić je rekao da je odgovor na žalbu Telekoma Srbija na rešenje kosovske agencije za privredne registre o zabrani rada MTS na Kosovu, ćerke firme Telekoma, trebalo da stigne do petka, pre nedelju dana.

"Odgovor je trebalo da bude u prošli petak, ali smo dobili odgovor da ćemo dobiti odgovor za 15 dana. Ja sledeće nedelje idem i u Prištinu, na dva dana, kako bih obišao međunarodne ambasade i na licu mesta objasnio kolika je bizarnost tog pokušaja. Koliko je to apsolutno neutemeljeno, čak i po prištinskim zakonima, a da ne kažemo da je to poništavanje Briselskog sporazuma", rekao je Lučić za TV Prva.

Istakao je da bi zabrana rada MTS predstavljala izuzetno zaoštravanje situacije na Kosovu, jer bi 30.000 domaćinstava ostalo bez interneta i televizije i mogućnosti da gleda srpske televizijske kanale.

Takođe, ostali bi i bez mobilne komunikacije, dodao je Lučić i istakao da bi to dosta uznemirilo Srbe. Ipak, kaže da je optimista u tom slučaju, pošto je međunarodna zajednica stala na stranu Telekoma Srbija.

"Očekujem ne samo da ćemo nastaviti da radimo nego da će se rešiti i pitanje dodele treće licence. Kad su već pokrenuli naše pitanje, pokrenuli smo sada inicijativu da konačno razjasnimo zašto oni ne dodeljuju treću licencu, jer po Briselskom sporazumu mi imamo privremenu dozvolu za mobilnu do podele treće licence, a što oni deset godina ne rade kako se mi ne bismo raširili na čitavoj teritoriji KiM. Ali, sada kada su nas već pomenuli i stavili na sto problem Telekoma Srbija i naše ćerke firme, onda je red i to da rešimo. Tako da sam ubeđen da ćemo ne samo pobediti, nego da ćemo izaći još jači", naglasio je Lučić.

Lučić je početkom ove nedelje boravio u srpskim sredinama na Kosovu gde je dodelio donaciju školama u vidu takozvanih pametnih tabli, ali i sportsku opremu.Ostale vesti

Vučić razgovarao sa Lajčakom o situaciji na Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Njujorku na 78. zasedanju Generalne skupštine UN, razgovarao je na marginama tog zasedanja sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
  • 21.09.2023
Vučić o svom govoru u UN: Male zemlje srećne što je neko smeo da kaže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mu se posle govora na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija javili iz malih zemalja, srećni što je neko smeo da kaže isto što i oni misle.

  • 21.09.2023
Osmani od Bajdena dobila snažne garancije za nastavak podrške Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, koja boravi u Njujorku gde se održava 78. zasedanje Skupštine Ujedinjenih nacija, učestvovala je na zvaničnom prijemu u organizaciji predsednika SAD Džoa Bajdena gde je dobila "snažne garancije za kontinuiranu američku podršku Kosovu", saopštilo je Predsedništvo.

  • 21.09.2023
Vučić na Generalnoj skupštini UN: Gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Poručuje da je gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen. Mir je postao zabranjena reč, a jedina vrednost koja je ostala velikim silama su principi, ali lažni, rekao je Vučić ističući da je na delu primena dvostrukih aršina. 
  • 21.09.2023
Trajković osudila hapšenja Srba
KFOR nije odgovorio na ondašnji napad na severu, jer je svestan da eskalacija vodi u destabilizaciju. Hapšenja Srba na Kosovu jasna su i svesna eskalacija, poručila je danas savetnica ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Rada Trajković. 
  • 21.09.2023
Nastavak diplomatske misije Ivice Dačića na marginama GS UN
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sastao se na marginama trećeg dana zasedanja Generalne skupštine (GS) Ujedinjenih nacija sa ministrima spoljnih poslova Ekvatorijalne Gvineje, Mongolije, Paname, Azerbejdžana, Somalije, Istočnog Timora i Grčke, kao i sa izvršnim direktorom UN Kancelarije za projektne usluge (UNOPS).
  • 21.09.2023