Vesti
Politika

Ljumir Abdidžiku izabran za novog predsednika DSK

Ljurim Abdidžiku izabran je danas na vanrednoj skupštini Demokratskog saveza Kosova za novog predsednika ove partije.
Ljumir Abdidžiku izabran za novog predsednika DSK
Ljurim Abdidžiku (Foto Kosova sot)

Od 350 delegata za Abdidžikuka je glasalo oko 190, prenosi Kosovapress. Njegovi protivkandidati bili su Ljutfi Haziri i Besjan Mustafa.

Novoizabrani predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljurim Abdidžiku obećao je da će se DSK vratiti kao vodeća politička snaga na Kosovu.

Abdidžiku je pred delegatima koji su ga izabrali zahtevao jedinstvo i ujedinjenje.

„Danas otvaramo novu stranicu da vratimo DSK na svoje mesto. Od sebe moramo započeti naš veliki povratak“.

U svom prvom govoru na mestu predsednika, Abdidžiku je takođe kritikovao Pokret Samoopredeljenje, nazivajući ga levičarskom politikom usmerenom na raspad Kosova.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021