Vesti
Politika

Ljuljzim Rafuna imenovan za vršioca dužnosti ministra finansija

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Ramuš Haradinaj imenovao je danas Ljuljzima Rafunu za vršioca dužnosti ministra finansija.
Ljuljzim Rafuna imenovan za vršioca dužnosti ministra finansija
Ljuljzim Rafuna (Foto Gazeta ekspres)

Imenovanje je usledilo posle ostavke Bedri Hamze sa mesta vršioca dužnosti ministra finansija, saopšteno je posle današnjeg sastanka Haradinajevog kabineta, prenosi Gazeta Ekspres.

Rafuna je do sada bio savetnik bivšeg ministra Bedri Hamze.

Gazeta podseća da je Bedri Hamza podneo ostavku kada je položio zakletvu za poslanika Skupštine Kosova.Ostale vesti

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa, izjavio je nakon sastanka s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, da njegova stranka procenjuje da nije vreme za nove izbore.
  • 01.04.2020
„Takse više štete nanele Kosovu nego Srbiji“
Bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da nikada nije bilo potrebe ze uvođenjem takse na robu iz Srbije i BiH, „jer ni u ekonomskom, a ni u političkom smislu ništa nije postignuto time“.
  • 01.04.2020
Kurti: Treba ići na nove izbore
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je danas, da je kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju poručio tokom sasanka da mora odredi datum novih izbora.
  • 01.04.2020
Odluka o ukidanju takse pozitivna, reciprocitet nejasan
Odluka kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama je pozitivna stvar slažu se profesor Ustavnog prava u Prištini Riza Smaka i politički analitičar Ramuš Tahiri. Međutim, reciprocitet ostaje nejasan, smatra Predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 01.04.2020
Kurti sutra ipak ide na sastanak sa Tačijem
Lider Pokreta Samoopredjeljenje i premijer u ostavci Aljbin Kurti potvrdio je za KTV da će se sutra sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.
  • 31.03.2020
Kurti: Ukidamo taksu, uspostavljamo reciprocitet
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti najavio je da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom.
  • 31.03.2020