Ljimaj: Spremni smo da čekamo, naš cilj je priznanje nezavisnosti, ništa drugo

Potpredsednik Vlade Kosova i kopredsedavajući kosovske delegacije za pregovore sa Beogradom Fatmir Ljimaj izjavio je da, ako Srbija nije spremna za dijalog o priznanju nezavisnosti, Priština može da čeka, ali da normalizacije odnosa ne može biti bez obostranog priznanja nezavisnosti, navode prištinski mediji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Fatmir Ljimaj (Foto Kim arhiva)

"Spremni smo za dijalog. Izbegavajući razgovore, Kosovo može samo izgubiti. Ni pod kakvim okolnostima Kosovo neće pristati na pregovore o svom suverenitetu. Ko god to od nas očekuje, ozbiljno greši", rekao je Ljimaj.

On je ocenio da će sporazum sa Beogradom osigurati mir i bezbednost.

Naš cilj je priznanje nezavisnosti, ništa drugo, izjavio je Ljimaj.

Veselji: Nećemo popustiti pred zahtevima Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da Priština može popustiti pred zahtevima Vašingtona za ukidanje taksi, ali da nikada neće popustiti pred zahtevima Beograda.

Veselji je rekao da problem taksi zahteva rešenje koje je dobro za Kosovo i saveznike Prištine.

"Ako neko ima problem sa predlogom o suspenziji taksi na 120 dana, može biti drugačijih predloga. Najvažnija je država Kosovo. Ni vlada, ni parlament nisu važniji od sudbine naše zemlje", izjavio je Veselji.

Ostale vesti

 • Vučić: Jedna iskra da zapali region

  Vučić: Jedna iskra da zapali region

  Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu agenciji Rojters.

 • Sporazum ili razmena neprihvatljiva ponuda

  Sporazum ili razmena neprihvatljiva ponuda

  Komentarišući nedavno objavljen izveštaj Stejt Departmenta o stanju ljudskih prava na Kosovu, u kojem se vlasti u Prištini kritikuju zbog nasilja nad povratnicima, uzurpirane imovine i slabih rezultata u procesu povratka raseljenih, Nenad Radosavljević, koji je po dolasku mirovne misije bio savetnik za povratak Specijalnog izaslanika Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kosovu, ne očekuje nikakve bitne promene na terenu i eventualno bolji odnos prema povratnicima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane