Ljimaj: Komisija je vratila integritet izborima, NISMA deo Skupštine Kosova

Lider Socijaldemokratske inicijative "NISMA" i kandidat za premijera koalicije NISMA-ANK-PD Fatmir Ljimaj, izjavio je danas da je, odbacivanjem glasova koji dolaze iz Srbije, vraćen integritet kosovskim izborima.

Podeli ovaj članak sa:
 • Fatmir Ljimaj (Foto Kim arhiva)

Ljimaj je, na konferenciji za novinare, istakao da je Komisija za žalbe i prigovore vratila integritet izbora na Kosovu i dodao da su od danas Inicijativa i koalicioni partneri parlamentarne stranke i kao takvi, biće zastupljeni u parlamentu sa šest mandata.

„Komisija je danas izašla kao moćan čuvar izbora i demokratije Kosova. Svi bismo trebali da budemo zahvalni tom telu. Kao što smo rekli pre nekoliko dana, CIK je objavio rezultat, ali to nije konačni rezultat. Sa redovnim rezultatima NISMA i ANK su parlamentarne stranke. Želeo bih da izrazim zahvalnost desetinama javnih ličnosti koji su s pravom govorili o vraćanju legalnosti u zemlju”, naveo je Ljimaj.

Prema njegovim rečima, koalicija okupljena oko Inicijative je istakla da, ukoliko glasovi iz Srbije budu prihvaćeni kao redovni, ti glasovi neće doneti integritet Kosovu.

„Od danas, uz odluku Komisije, Inicijativa i koalicioni partneri su parlamentarne stranke. Rekli smo da ćemo biti, nakon što se glasovi iz Srbije odbace. Inicijativa sa koalicionim partnerima ima 5,012 odsto. Imamo šest mesta u kosovskom parlamentu”, podvukao je on.

Ostale vesti

 • Tači: Korist od mudrog pozicionaranja saveznika

  Tači: Korist od mudrog pozicionaranja saveznika

  Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se danas u Berlinu sa bivšim specijalnim izaslanikom SAD za Kosovo od 2005. do 2006. godine Frenkom Visnerom i bivšom visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

 • TOK: Nismo imali uvid u optužnice prištinskog tužilaštva

  TOK: Nismo imali uvid u optužnice prištinskog tužilaštva

  Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) i dalje vodi predistražni postupak protiv neidentifikovanih izvršilaca u slučaju ubistva predsednika GI SPD Olivera Ivanovića, rečeno je Insajderu u tom tužilaštvu. Kako su naveli, TOK nije imao uvid u optužnicu koje je kosovsko Specijalno tužilaštvo pre nekoliko dana podnelo Osnovnom sudu u Prištini protiv šest osoba.

 • Haziri: Sporazum DSK i Samoopredeljenja za nekoliko dana

  Haziri: Sporazum DSK i Samoopredeljenja za nekoliko dana

  Zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri izjavio je da je postizanje koalicionog sporazuma sa pokretom Samoopredeljenje pitanje dana, dodajući da će razgovori predstavnika dveju stranaka biti nastavljeni kada se Aljbin Kurti vrati iz inostranstva.

 • Vučić Merkelovoj: Ukidanje takse pa dijalog

  Vučić Merkelovoj: Ukidanje takse pa dijalog

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je, u telefonskom razgovoru, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel utiske nedavnog sastanka u Parizu i govrio o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane