Vesti
Politika

Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno

Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Ljiljana Šubarić, predsednica Opštine Gračnaica (Foto Kim)

Šubarićeva je, obraćajući se na svečanoj sednici Skupštine Opštine Gračanica, kazala da će se potruditi da opravda podršku građana dobijenu na prethodnim izborima.

"Koliko god da sam se pripremala za ovaj dan, a pripremala se jesam, ipak ne mogu da nađem dovoljno dobre reči da objasnim i iskažem i strah i nadu koju osećam, preuzimajući za mene ovu svetu dužnost i obavezu. Dragi sugrađani, učiniću sve da opravdam vaše poverenje i da poverene mi dužnosti obavljam časno i pošteno", rekla je ona.

Odbornicima je čestitala mandate i poručila da od njih očekuje da će zajedničkim radom opštinu Gračanica učiniti boljim mestom za život ovdašnjeg stanovništva.

"Vas i mene građani su birali imenom i prezimenom, a to nam daje visoki politički značaj, legitimitet i još ozbiljniju političku odgovornost i toga moramo biti svesni. Rukovodeći se odgovornošću, političkom i moralnom, jasno i odmah hoću da stavim do znanja da ću biti predstavnik svih građana, da ću službu narodu kao predsednica Opštine Gračanica vršti pravedno i jednako prema svima, bez obzira na političku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost", dodala je.

Onima koji su podržali Srpsku listu na izborima u Gračanici se posebno obratila.

"Vaša podrška je naša snaga. Opština Gračanica će biti mesto za sve naše ljude. Dragi građani, budite uvereni da smo jako dobro upoznati sa svim izazovima koji stoje pred nama, a koji svakodnevno utiču na naše živote, naše porodice. Ti izazovi su naša obaveza i naš posao, ti izazovi su prioritet Srpske liste", kazala je Šubarićeva.

Nisu izostale ni reči zahvalnosti rukovodstvu Srpske liste i njenom predsedniku Goranu Rakiću, kao ni predsedniku države Srbije i SNS-a Aleksandru Vučiću. Čule su se i političke poruke.

"Politika u opštini Gračanica za vreme mog mandata, za vreme našeg mandata, biće politika kontinuiteta političke borbe Srpske liste i to ne smemo nikako zaboraviti", rekla je gradonačelnica.

Govoreći o predstojećim obavezama, obećala je da će prioritet biti socijalna karta, te da će završiti sve započete infrastrukturne projekte, ali je kazala i da predstoje i novi projekti od, kako je rekla, "istorijskog značaja".

"Drage koleginice i kolege, moramo biti kadri da ih sprovedemo uspešno i do kraja, jer to će biti test naše političke borbe, a to ćemo uspeti samo ukoliko se budemo pridržavali osnovnih političkih i moralnih principa. Ako se budemo državli pravde", rekla je Šubarićeva.

Podstimo, Ljiljana Šubarić je na poslednjim lokalnim izborima pobedila protivkandidata Branimira Stojanovića. Do ovih izbora se nije bavila politikom, već medicinom. Profesorka je na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici i stomatolog.

Mnogi su tokom kampanje izrazili sumnju u njenu kandidaturu zbog političkog neiskustva, ali je ona uprkos tome, uz "veliku podršku svoje partije", odnela ubedljivu pobedu na loklanim izborima.Ostale vesti

U Briselu nastavljen dijalog Beograda i Prištine o registarskim tablicama
U Briselu je održan sastanak Radne grupe eksperata Beograda i Prištine, koja bi trebalo da nađe obostrano prihvatljivo rešenje za spor oko registarskih tablica, naveo je na Tviteru specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 28.01.2022
Vučić sa evroparlamentarcima: Srbi sa KiM se suočavaju sa poteškoćama
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu poslanicima Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i bivšim poslanicima Knutom Flekenštajnom i Eduardom Kukanom.
  • 28.01.2022
Aljiu u Preševu: Kosovo ima obavezu da vrati dobro braći
Vlasti Srbije dozvolile su kosovskom ministru životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburnu Aljiju zvaničnu posetu Preševu. On je na zajedničkoj konferenciji za medije koju je održao sa gradonačelnicom Preševa Arditom Sinani rekao da su građani te opštine, ali i Bujanovca i Medveđe, uvek doprinosili Kosovu, pa i u ratu.
  • 28.01.2022
Petković u Nemačkoj o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je u Berlinu sa zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova i preneo im stavove Beograda o potrebi dosledne primene ranije postignutih sporazuma sa Prištinom.
  • 28.01.2022
’’Održavanje izbora na Kosovu zavisi od međunarodne zajednice’’
Kosovski zvaničnici poručuju da će lokalni Srbi svoje pravo glasa na srpskim aprilskim izborima moći na teritoriji Kosova da iskoriste jedino putem pošte ili u Kancelariji za vezu Srbije u Prištini. Najavljeni dolazak specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i sprecijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara imaće presudan uticaj na to hoće li kosovske vlasti ipak dozvoliti održavanje izbora ili će ostati pri svom stavu, smatraju sagovornici RTV Kim.
  • 28.01.2022
Eskobar Prištini: Poštujte odluku suda u vezi sa Dečanima
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar poručio je vlastima u Prištini da sprovedu odluku Ustavnog suda za upisivanje u katastar zemljišta manastira Visoki Dečani.
  • 28.01.2022