Ljajić: Srbija će insistirati na ukidanju takse

Sedam meseci posle uvođenja takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, usled pojačane kontrole kosovske policije, zalihe hrane su pri kraju. Ministar trgovine u vladi Srbije Rasim Ljajić kaže da će Srbija na međunarodnom planu insistirati na ukidanju taksi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Rasim Ljajić (Foto Sputnjik)

U četiri opštine na severu Kosova, prema pisanju pojedinih medija, sa rafova u prodavnicama nestaju mleko, šećer, brašno i ostale osnovne životne namirnice.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da su trgovci jutros javili da je najveći deficit mleka, a nema ni voća i povrća, osim u supermarketima.

"Zalihe ostalih namirnica se prazne. Najveći deo trgovaca kaže da će do kraja nedelje imati neke zalihe, a posle ne znamo", rekao je Ljajić.

Od upada specijalnih kosovskih jedinica na sever Kosova krajem maja sve manje robe stiže na Kosmet. Ljajić kaže da se ti podaci poklapaju sa podacima koji stižu sa Kosova i da su verovatno posledica pojačanih kontrola.

"Mi ćemo na međunarodnom planu insistirati na ukidanju taksi, ovo je dodatni argument za nas. Radićemo na tome da ovo političko-ekonomsko pitanje ne postane humanitarno pitanje, što bi bilo katastrofa", rekao je Ljajić dodajući da će vlasti iz Srbije nastojati da stanovništvo snabdu bar sa osnovnim životnim namirnicama.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane