Vesti
Politika

Liberalizaciju viza podržalo 472 evroposlanika

Evropski parlament na današnjem zasedanju velikom većinom podržao je liberalizaciju viznog režima za Kosovo.

Liberalizaciju viza podržalo 472 evroposlanika
Evropski parlament (Foto RTV)

Izvestilac za Kosovo u EP Viola fon Kramon najavila je da je liberalizaciju viznog režima za Kosovo podržalo 472 poslanika.

„Na plenarnom glasanju o izveštaju o Kosovu u Evropskom parlamentu, velika većina podržava liberalizaciju viznog režima za građane Kosova, i podstiče Savet EU da deluje. 472 za, 165 protiv i 41 uzdržani“, napisala je fon Kramon.

Istakla je da bi Savet Evropske unije trebalo što pre da ukine vize za građane Kosova.

U raspravi o izveštaju o napretku Kosova, Albanije, Srbije i Severne Makedonije u EP, Viola fon Kramon rekla je da je poslednji put da Savet EU liberalizuje vize za Kosovo.Ostale vesti

Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021
Rakić: Očekujem ubedljivu pobedu
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je jutros nakon glasanja da je zadovoljan načinom na koji je izborni dan počeo.
  • 17.10.2021
Radojević: Da odbranimo naše pismo i slobodu kretanja
Kandidat ispred Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice neposredno nakon glasanja kazao je da će nastojati da očuva slobodu kretanja, uprkos proteklim dešavanjima u ovom delu Mitrovice.
  • 17.10.2021