Vesti
Politika

Leposavić: Protest pristalica Srpske liste

U Leposaviću ispred zgrade u kojoj je smešten kabinet gradonačelnika, prostorije Centra za Socijalni rad i Partije kosovskih Srba čiji je predsednik Aleksandar Jablanović, danas su  protestovale  pristalice Srpske liste.
Leposavić: Protest pristalica Srpske liste
Sa današnjeg protesta (Foto Radio Kontakt Plus)

Istovremeno je Aleksandar Jablanović držao konferenciju za novinare povodom sinoćnjeg incidenta u Leposaviću zbog kojeg ga je Kosovska policija privodila.

Na licu mesta nalazilo se dvadesetak pripadnika Kosovske policije a mogli su se videti i vojnici Kfora koji su fotografisali okupljene.

Okupljeni su nosili zastave Republike Srbije i uzvikivali: "Aco monstrume", "Srbija, Srbija" i transparente na kojima je ispisano "Jablanoviću, ovo je Srbija", "Jablanoviću izdajniče".

Sa okupljenima je bio i predsednik Srpske liste Slavko Simić i predsednik Privremenog opštinskog organa u ovoj opštini Zoran Todić.

Protest je završen nešto pre 15 časova.

Simić je u izjavi novinarima rekao da nema sumnje da je Priština podigla tenzije uoči izbornog procesa i da je, kako je rekao, instalirala svoje ljude koji izazivaju probleme u najsevernojoj opštini na KiM.

Simić je gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića i njegovog sina Aleksandra nazvao "Klan Jablanovića".

"Juče su naši aktivisti Srpske liste napadnuti, juče je napadnuta Srbija, jer ako neko preti aktivistima Srpske liste preti sigurno i našoj državi…Dakle ako albanski tužilac oslobodi nekoga i pored deset svedoka koji tvrde da je Aleksandar Jablanović napao naše aktiviste, onda su tu stvari potpuno jasne", rekao je Simić.

On je poručio svima onima koji bi da naude "našem narodu, da im to nećemo dozvoliti".Ostale vesti

Vejvoda: Brisel će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO
Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor "Jurops Fjučr Pridžekt" Ivan Vejvoda ocenio je da će Evropska unija (EU) insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013, prenosi Beta.
  • 08.08.2020
Prekinuta sednica, DSK traži izmene nacrta zakona o OVK
U kosovskoj skupštini prekinuta je rasprava o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, kojim se "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova obavezuje da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene i štiti imidž OVK". Rasprava će biti nastavljena u četvrtak, sledeće nedelje.
  • 08.08.2020
Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020