Vesti
Politika

Leposavić: Protest pristalica Srpske liste

U Leposaviću ispred zgrade u kojoj je smešten kabinet gradonačelnika, prostorije Centra za Socijalni rad i Partije kosovskih Srba čiji je predsednik Aleksandar Jablanović, danas su  protestovale  pristalice Srpske liste.
Leposavić: Protest pristalica Srpske liste
Sa današnjeg protesta (Foto Radio Kontakt Plus)

Istovremeno je Aleksandar Jablanović držao konferenciju za novinare povodom sinoćnjeg incidenta u Leposaviću zbog kojeg ga je Kosovska policija privodila.

Na licu mesta nalazilo se dvadesetak pripadnika Kosovske policije a mogli su se videti i vojnici Kfora koji su fotografisali okupljene.

Okupljeni su nosili zastave Republike Srbije i uzvikivali: "Aco monstrume", "Srbija, Srbija" i transparente na kojima je ispisano "Jablanoviću, ovo je Srbija", "Jablanoviću izdajniče".

Sa okupljenima je bio i predsednik Srpske liste Slavko Simić i predsednik Privremenog opštinskog organa u ovoj opštini Zoran Todić.

Protest je završen nešto pre 15 časova.

Simić je u izjavi novinarima rekao da nema sumnje da je Priština podigla tenzije uoči izbornog procesa i da je, kako je rekao, instalirala svoje ljude koji izazivaju probleme u najsevernojoj opštini na KiM.

Simić je gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića i njegovog sina Aleksandra nazvao "Klan Jablanovića".

"Juče su naši aktivisti Srpske liste napadnuti, juče je napadnuta Srbija, jer ako neko preti aktivistima Srpske liste preti sigurno i našoj državi…Dakle ako albanski tužilac oslobodi nekoga i pored deset svedoka koji tvrde da je Aleksandar Jablanović napao naše aktiviste, onda su tu stvari potpuno jasne", rekao je Simić.

On je poručio svima onima koji bi da naude "našem narodu, da im to nećemo dozvoliti".Ostale vesti

Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021
Nisu verifikovane liste Samoopredeljenja, AAK, Nisma...
Članovi CIK-a su na glasanju za verifikovanje liste Samopredeljenja glasali rezultatom pet "za" i pet "protiv". Za verifikovanje je potrebno šest glasova članova CIK-a.
  • 23.01.2021
Dačić: SPS sa Srpskom listom izlazi na kosovske izbore
Na vanrednim parlamentarnim izborima 14. februara na Kosovu tamošnji socijalisti nastupiće zajedno sa Srpskom listom, najavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić posle sastanka s kandidatima za poslanike.
  • 22.01.2021
Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021