Vesti
Politika

Leposavić: Jablanović ponudio ostavku u Privremenom organu

Predsednik Privremenog organa Leposavića Dragan Jablanović ponudio je ostavku na tu funkciju,  saznaje RTV Kim.
Leposavić: Jablanović ponudio ostavku u Privremenom organu
Dragan Jablanović (Foto Tanjug)

Zahtev je poslao Vladi Srbije koja ga je na tu funkciju i imenovala pre više od godinu dana.

Jablanović je za RTV Kim potvrdio da je ovu odluku doneo zbog sukoba koji je nastao između direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i njegovog sina Aleksandra. Đurić je, podsetimo, podržao zahtev za smenu mlađeg Jablanovića sa mesta predsednika Srpske liste.

“On pokušava na sve načine da mog sina skloni iz Srpske liste. Kada sam to video onda sam ja ponudio ostavku Vladi Srbije kako bi Opština Leposavića imala isti tretman kod Kancelarije za KiM kao i ostale opštine”.

Dragan Jablanović takođe tvrdi da u ovu opštinu ne striže predviđeni novac koje je odborilo Ministarstvo finansija od kako Kancelariju za Kosovo i Metohiju vodi Marko Đurić.

“Hteo bih da zaustavim šikaniranje od strane pojedinih institucija i Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Od kako je Marko Đurić došao za direktora Kancelarije za KiM, za šest meseci u prošloj godini Leposavić je dobio samo 2 miliona i 988 hiljada za popravku puteva, a za devet meseci u ovoj godini opština Leposavić nije dobila nijedan dinar za kapitalne investicije”.

Takođe kaže da u ovom periodu Đurić nijednom nije posetio Opštinu Leposavić.

Dragan Jablanović istovremeno obavlja i funkciju gradonačelnika Leposavića, po kosovskom sistemu.

Kaže da sa te pozicije nema nameru da se povuče jer su ga građani izabrali.

Jablanović je član Pokreta socijalista Aleksandra Vulina.

 Ostale vesti

Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020
Drecun: Meka moć EU pala na ispitu
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije Donalda Trampa da se ipak otvori mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja.
  • 24.05.2020
Nemačka i Francuska traže hitan nastavak dijaloga

Nemački ministar spoljnih poslova Heiko Mas i njegov francuski kolega Žan-Iv Le Drian objavili su zajedničko saopštenje u kome su pozvali na hitan nastavak dijaloga između Kosova i Srbije pod vođstvom Evropske unije.

  • 23.05.2020
Iz Grenelove kancelarije negiraju da postoji rok za sporazum
Portparol američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Dik Kastin demantovao je navode odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Ričard Grenel želi da do septembra bude postignut sporazum Beograda i Prištine.
  • 22.05.2020