Vesti
Politika

Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Detalj sa sastanka (Foto Tanjug)

Lavrov je, na početku sastanka, ukazao na odlične bilateralne odnose dve zemlje, i posebno tesne kontakte dva predsednika.

Takođe, rekao je da dve zemlje imaju odlične ekonomske i trgovinske odnose. Zahvalio se i na toplom prijemu tokom njegove posete Srbiji u decembru.

Lavrov je kazao da je Rusija zainteresovana za dalju koordinaciju sa Sbrijom u međunarodnoj "areni", organizacijama kao što su Savet Evrope, OEBS, UN.

Najavio je da će danas sa Selakovićem razmotriti situaciju na Balkanu, a tako i pitanje Kosova.

"U pokušajima odustajanja od Rezolucije 1244 vidimo opasnost", podvukao je on.

Selaković je naglasio da ovakvi susreti svedoče o odličnim vezama dve zemlje, dobroj saradnji i prijateljstvu. Izrazio je uverenje da će ovu godinu obeležiti i susret na najvišem nivou, posetom predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

"Svaka poseta predsednika Putina je istorijska poseta Srbiji", podvukao je on.

Selaković je Lavrovu zahvalio na "postojanoj, čvrstoj podršci koju Moskva pruža u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i traženju mirnog rešenja za KiM".

Takođe je zahvalio i na nesebičnoj pomoći Rusije tokom pandemije, kako onoj pruženoj na početku kroz dezinfekciju medicinskih ustanova uz pomoć ruskih medicinskih sestara i lekara, tako i kroz isporuke vakcina.

Pored toga, ukazao je i na početak proizvodnje vakcine Sputnjik V na institutu "Torlak".Ostale vesti

Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja
Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno. U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.
  • 18.10.2021
Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021