Vesti
Politika

Lajčak zadovoljan razgovorima, očekuje nastavak dijaloga

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak napisao je na svom tviter nalogu da je zadovoljan razgovorima u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Lajčak zadovoljan razgovorima, očekuje nastavak dijaloga
Miroslav Lajčak (Foto arhiva Kim)

Lajčak je posebno istakao da je zadovoljan diskusijom na stručnom nivou o pitanjima nestalih i raseljenih lica.

 

 

"Ove sedmice političke diskusije na stručnom nivou o nestalim i raseljenim licima bile su produktivne i konstruktivne. Radujemo se uskoro sledećem krugu razgovora u okviru dijaloga Beograda i Prištine", napisao je Lajčak.Ostale vesti

Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020
Skupština Kosova danas razmatra zakon o OVK
Skupština Kosova će od 11 sati će razmatrati Nacrt zakona o prevenciji i borbi protiv kovida-19 na Kosovu i Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, piše Koha.
  • 07.08.2020
Hiseni očekuje sporazum za 12 meseci ili neuspeh dijaloga
Koordinator kosovske vlade u dijalogu Skender Hiseni izjavio je da su zapadne sile pružile mogućnost Prištini i Beogradu da u narednih 12 meseci postignu sporazum ili će proces pomirenja potpuno da propadne.
  • 07.08.2020