Vesti
Politika

Lajčak: Sledi rešavanje finansijskih potraživanja

U narednim danima razgovaraće se o finansijskim zahtevima i aranžmanima za nevećinsku zajednicu, rekao je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, uoči nastavka dijaloga na tehničkom nivou u Briselu.
Lajčak: Sledi rešavanje finansijskih potraživanja
Miroslav Lajčak (Foto arhiva Kim)

Miroslav Lajčak kaže da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti saglasili da će njihovi pregovarači slediti rešavanje međusobnih finansijskih potraživanja i aranžmana za nevećinsku zajednicu.

Lajčak je na Tviteru napisao da su obe teme veoma kompleksne.

"Zbog toga ćemo u narednim danima razgovarati o finansijskim zahtevima i aranžmanima za nevećinsku zajednicu", naveo je Lajčak.

Delegacija Beograda, na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, sutra u Briselu nastavlja tehničko-ekspertske razgovore o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

 Ostale vesti

Kosnet: Tramp je kreativno ime za jezero

Ambasador SAD-a u Prištini Filip Kosnet održao je danas virtualni okrugli sto sa desetak kosovskih medija, u okviru kojeg je odgovarao na pitanja o aktuelnim temama.

  • 01.10.2020
Hoti: Dijalog neće stati zbog Kosova
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je uveren da u Prištini neće praviti kompromis da bi postigli konačni sporazum sa Beogradom.
  • 01.10.2020
Vučić: Zabrana ulaska Šarčeviću znak slabosti Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je zabrana ulaska na Kosovo ministru obrazovanja Mladenu Šarčeviću samo znak slabosti Prištine.
  • 01.10.2020
Brisel: Radi se na održavanju nove runde dijaloga
U Evropskoj službi za spoljne poslove nastavljen je rad na organizovanju nove runde sastanaka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, jer više ne postoji potreba za karantinom, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.
  • 30.09.2020
Raspodela sredstava iz Fonda za ekonomski oporavak sledeće nedelje

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da se već sledeće nedelje očekuje početak raspodele 60 miliona evra iz Fonda za ekonomski oporavak.

  • 30.09.2020
Sunjok: Dijalog Beograda i Prištine napreduje
Specijalni predstavnik EU za Kosovo ambasador Tomaš Sunjok ocenio je danas da dijalog Beograda i Prištine napreduje,  da je pitanje Zajednice srpskih opština (ZSO) tema razgovora u okviru tog procesa, te izrazio nadu u postizanje sveobuhvatnog  sporazuma za rešavanje svih pitanja između dve strane.
  • 29.09.2020