Vesti
Politika

Lajčak: Sledi rešavanje finansijskih potraživanja

U narednim danima razgovaraće se o finansijskim zahtevima i aranžmanima za nevećinsku zajednicu, rekao je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, uoči nastavka dijaloga na tehničkom nivou u Briselu.
Lajčak: Sledi rešavanje finansijskih potraživanja
Miroslav Lajčak (Foto arhiva Kim)

Miroslav Lajčak kaže da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti saglasili da će njihovi pregovarači slediti rešavanje međusobnih finansijskih potraživanja i aranžmana za nevećinsku zajednicu.

Lajčak je na Tviteru napisao da su obe teme veoma kompleksne.

"Zbog toga ćemo u narednim danima razgovarati o finansijskim zahtevima i aranžmanima za nevećinsku zajednicu", naveo je Lajčak.

Delegacija Beograda, na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, sutra u Briselu nastavlja tehničko-ekspertske razgovore o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

 Ostale vesti

Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020
Predstavnici Beograda i Prištine nastaviće razgovore u Briselu u ponedeljak 27. septembra, potvrdio je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
  • 24.09.2020
Lajčak pozvao predstavnike Prištine i Beograda na sastanak
Specijalni izaslanik Evropske Unije (EU) za dijalog između Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak poslao je pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz pouzdanih izvora u Briselu.
  • 24.09.2020
„ZSO nakon što Srbija prizna Kosovo“
O Zajednici srpskih optiština treba da se razgovara na predstojećem sastanku u Briselu, smatraju analitičari sa Kosova i dodaju da dijalog ne treba prekidati kada je konačno počeo da daje rezulate. Predsednika PDS-a Nenada Rašića izjava premijera Avdulaha Hotija je iznenadila.
  • 24.09.2020