Vesti
Politika

Lajčak sa Tačijem iza zatvorenih vrata

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak nastavlja posetu Kosovu. Jutros je započeo sastanak sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.
Lajčak sa Tačijem iza zatvorenih vrata
Lajčak i Tači (Foto Kim)

U predsedništvu Kosova odvija se sastanak iza zatvorenih vrata, a medijima je dozvoljeno samo kratko snimanje početka razgovora.

Pres konferencija nakon sastanka nije predviđena, potvrdili su novinarima predstavnici pres službe predsednika Kosova. Kako saznajemo, specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak novinarima će se obratiti tek sutra na kraju svoje posete Kosovu.

Inače, glavna tema svih sastanaka Lajčaka je dijalog između predstavnika Prištine i Beograda o čemu je evrpski diplomata već razgovarao sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem i predsednicom Skupštine Vjosom Osmani.

Danas je previđen i sastanak sa predstavnicima ostalih političkih partija, među kojima su i predstavnici Srpske liste, ali je najavljen i sastanak sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem.Ostale vesti

Saopštena imena ministara koji će činiti novu Vladu Srbije
Posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke objavljena su kadrovska rešenja i imena ministara, koji će se naći u novoj Vladi Srbije.
  • 25.10.2020
Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020