Vesti
Politika

Lajčak pisao Kurtiju: Dijalog treba nastaviti

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak napisao je pre nekoliko dana pismo kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju, podsećajući ga da bi dijalog između Kosova i Srbije trebalo da se nastavi bez odlaganja.
Lajčak pisao Kurtiju: Dijalog treba nastaviti
Lajčak i Kurti (Foto M.Lajčak-Tviter)

„U svojstvu specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, nadam se da ćemo zajedno raditi na sveobuhvatnom, pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije. Čvrsto se obavezujem da ću podržati obe strane da nastave bez odlaganja sastanke u okviru Dijaloga sa Beogradom koji podržava EU. Nastavak dijaloga omogućiće nam napredak koji će doneti koristi za obe strane u godinama koje dolaze", navodi se u pismu Lajčaka.

Dalje je napisao da će uskoro pozvati Kurtija u Brisel da lično razgovara o zajedničkom radu.

U ovom pismu, Lajčak je izrazio uverenje da će Kurtijevo rukovodstvo i njegovo dugo političko iskustvo dodati vrednost institucijama na Kosovu.Ostale vesti

Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja
Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno. U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.
  • 18.10.2021
Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021