Vesti
Politika

Lajčak na severu Kosova sa Rakićem i čelnicima lokalnih samouprava

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravi danas na severu Kosova, gde se, u Opštini Severna Mitrovica, sastao sa predstavnicima Srpske liste i čelnicima ovdašnjih lokalnih samouprava.
Lajčak na severu Kosova sa Rakićem i čelnicima lokalnih samouprava
Lajčak na severu Kosova (Foto Radio Mitrovica sever)

Lajčaka su dočekali predsednik Srpske liste Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević.

Sastanku prisustvuju i gradonačelnik Opštine Zvečan Dragiša Milović, gradonačelnik Opštine Zubin Potok Srđan Vulović, gradonačelnik Leposavića Zoran Todić i zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić.

Sastanak je zatvoren za medije, a u toku dana se očekuje saopštenje Srpske liste vezano za ovaj susret.

Nakon sastanka, Lajčak će, kako se očekuje, obići trafostanicu Valač.

Ovim se završava zvanična poseta Lajčaka Kosovu, u okviru koje je boravio u Prištini gde se sastao sa predstavnicima kosovskih vlasti. Lajčak će sa Kosova i Metohije, krenuti put Beograda u zvaničnu posetu u okviru koje će se do kraja dana, sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Sastanak sa Vučićem, najavljen je za 19h.Ostale vesti

Čitaku: Ne širite strah i paniku, neće biti rata na Kosovu
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku pozvala je da se u javnosti ne šire strah i panika, jer prema njenim rečima, rata na Kosovu neće biti.
  • 08.08.2022
Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob
U opštinama na severu Kosovu je 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob "zbog straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raškoj i Beogradu". Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao premijer Kosova, Aljbin Kurti.
  • 08.08.2022
Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022