Vesti
Politika

Lajčak i Gutereš o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

Specjalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je u Briselu sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom.
Lajčak i Gutereš o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine
Lajčak i Gutereš (Foto Tviter)

Oni su razgovarali o normalizaciji odnosa dve strane.

”Razgovarali smo o proširenju EU na Zapadni Balkan, a posebno o dijalogu o normalziaciji odnosa Kosova i Srbije”, napisao je Lajčak na svom Tviter nalogu.

Lajčak dodaje da je zadovoljan zbog susreta sa generalnim sekretaorm UN, koji se od juče nalazi u radnoj poseti Briselu.

"Dijalog Beogarada i Prištine je pokrenut nakon usvajanja Rezolucije Generalne skupštine UN 64/298 2010. godine kojom je pozdravljena spremnost Evropske unije da olakša proces dijaloga između strana koji bi trebalo da promoviše saradnju, postigne napredak na putu ka Evropskoj uniji i poboljša život ljudi“.Ostale vesti

Pantović: Ne obećavam brda i doline i ne prodajem maglu
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zvečana Slađana Pantović kazala je da se na kandidaturu odlučila zato što nije zadovoljna radom trenutne vlasti na severu Kosova.
  • 17.09.2021
Vasiljević: Protiv divlje gradnje i MHE u opštini  Štrpce

Kandidat za gradonačelnika Štrpca i nosilac liste ispred Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ Slaviša Vasiljević kazao je za RTV Kim da će listu za odbornike u ovoj lokalnoj samoupravi činiti šest kandidata na čelu sa njim.

  • 17.09.2021
Kosnet: Bila je velika čast
Američki ambasador Filip Kosnet oglasio se na društvenim mrežama pred odlazak sa Kosova.
  • 17.09.2021
Saša Mirković: Omogućiti građanima da sami odlučuju o svom životu
Kandidat za predsednika opštine Klokot ispred Građanske inicijative “Narodno jedinstvo” Saša Mirković kaže za RTV Kim da će, ukoliko ostvari pobedu na lokalnim izborima, učiniti sve da omogući bolji standard života građanima u ovoj sredini.
  • 17.09.2021
Cvetković ponovo u trci za gradonačelnika Parteša
Nekadašnji gradonačelnik Parteša Nenad Cvetković ponovo se kandidovao za tu poziciju. Ovoga puta ispred Građanske inicijative „Narodna sloga – Parteš, Budriga, Pasjane“.
  • 17.09.2021
Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke
Na društvenim mrežama juče je objavljen audio snimak na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu Stanković je podneo ostavku. 
  • 17.09.2021