Vesti
Politika

Kusari Ljilja: Vulin ne dolazi u Đakovicu

Iako je iz Kancelarije za KiM najavljeno da će Aleksandar Vulin prisustvovati paljenju badnjaka u Đakovici, predsednica te opštine Mimoza Kusari Ljilja kaže da ima garancije da Vulin neće doći.
Kusari Ljilja: Vulin ne dolazi u Đakovicu
Crkva u Đakovici (Foto arhiva KIM)

Predsednica opštine Đakovica izjavila je da je dobila garancije od kosovske vlade da srpski ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin neće, kako je najavljeno, posetiti Đakovicu.

"Odmah nakon što sam čula vest zvala sam zamenika premijera Hajredina Kučija od koga sam pismeno zatražila da se ne dozvoli da Vulin poseti Đakovicu. Jutros sam takođe razgovarala sa ministrom unutrašnjih poslova Bajramom Redžepijem I od njega dobila informacije da Vulinu nije dozvoljena poseta Đakovici", rekla je Kusari Ljilja

Prema njenim rečima, Vulin će posetiti Kosovo, ali ne i Đakovicu.

Kusari Ljilja je jutros bila ispred pravoslavne crkve u Đakovici gde se nalaze i jake snage lokalne policije i specijalnih jedinica.

Najavljeno je i da će se pred crkvom u Đakovici okupiti građani koji su, nakon informacije o poseti srpskog ministra, oštro reagovali.Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020