Vesti
Politika

Kusari Ljilja: Vulin ne dolazi u Đakovicu

Iako je iz Kancelarije za KiM najavljeno da će Aleksandar Vulin prisustvovati paljenju badnjaka u Đakovici, predsednica te opštine Mimoza Kusari Ljilja kaže da ima garancije da Vulin neće doći.
Kusari Ljilja: Vulin ne dolazi u Đakovicu
Crkva u Đakovici (Foto arhiva KIM)

Predsednica opštine Đakovica izjavila je da je dobila garancije od kosovske vlade da srpski ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin neće, kako je najavljeno, posetiti Đakovicu.

"Odmah nakon što sam čula vest zvala sam zamenika premijera Hajredina Kučija od koga sam pismeno zatražila da se ne dozvoli da Vulin poseti Đakovicu. Jutros sam takođe razgovarala sa ministrom unutrašnjih poslova Bajramom Redžepijem I od njega dobila informacije da Vulinu nije dozvoljena poseta Đakovici", rekla je Kusari Ljilja

Prema njenim rečima, Vulin će posetiti Kosovo, ali ne i Đakovicu.

Kusari Ljilja je jutros bila ispred pravoslavne crkve u Đakovici gde se nalaze i jake snage lokalne policije i specijalnih jedinica.

Najavljeno je i da će se pred crkvom u Đakovici okupiti građani koji su, nakon informacije o poseti srpskog ministra, oštro reagovali.Ostale vesti

Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
  • 23.02.2021
Kurti: Otvorićemo novo poglavlje u dijalogu
Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će Priština otvoriti novo poglavlje kroz iskren dijalog zasnovan na reciprocitetu i jednakosti.
  • 22.02.2021
Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.
  • 22.02.2021
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
  • 22.02.2021