Vesti
Politika

Kurtiju pojačano obezbeđenje zbog pretnji

Aljbin Kurti je dobio pretnje preko društvenih mreža pa je povećan nivo njegovog obezbeđenja, saopštio je kabinet premijera Kosova.
Kurtiju pojačano obezbeđenje zbog pretnji
Aljbin Kurti na sednici vlade u Prištini (Foto Kabinet premijera)

„Pretilo se premijeru Kurtiju. Iz tog razloga, kao mera predostrožnosti, povećan je i njegov nivo bezbednosti. Istražne i bezbednosne institucije već rade svoj posao. Oni vrše potrebne procene i preduzimaju odgovarajuće mere. S druge strane, premijer nastavlja sa svojim redovnim angažmanom“, izjavio je portparol vlade Perparim Krieziu za prištinske medije.
 
Nije saopšteno ko mu je pretio, ali je pretnju je navodno uputila, putem društvenih mreža, osoba sa lažnim profilom. Obećala je velike iznose novca za ubistvo kosovskog premijera.Ostale vesti

Kurti pozdravlja odluku SAD
Premijer Kosova Aljbin Kurti pozdravio je odluku Sjedinjenih Američkih Država da sankcionišu organizovanu kriminalnu grupu sa Zvonkom Veselinovićem na čelu.
  • 08.12.2021
Povučen predlog zakona
Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.
  • 08.12.2021
„Kurti pokazuje tvrdoglavost po pitanju ZSO“
„Celokupni proces dijaloga između Beograda i Prištine dugo je u krizi. Postoje nadmudrivanja između dve države, a Kurti pokazuje tvrdoglavost po pitanju ZSO“, kazao je za RTV Kim profesor na fakultetu Političkih nauka u Prištini Miljazim Krasnići komentarišući jučerašnji susret Borelja i kosovskog premijera u Briselu.
  • 08.12.2021
Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je danas Opštinu Gračanica gde je razgovarao sa predsednicom Ljiljanom Šubarić. Mediji nisu pozvani da isprate ovaj događaj.

  • 08.12.2021
Radosavljević: EU se vratila i odlučna je po pitanju formiranja ZSO

Poruke Žozepa Borelja, Aljbinu Kurtiju, da se od kosovske strane u dijalogu očekuje formiranje ZSO, znači da se Evropska Unija konačno vratila i da je odlučna, kaže novinar i analitičar Nenad Radosavljević.

  • 08.12.2021
Veber: Preokret zbog nove koalicione Vlade u Nemačkoj
Viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlin Bodo Veber izjavio je sinoć da se može očekivati ozbiljno resetovanje pregovora Srbije i Kosova, ali i novi odnos Berlina prema Vučićevoj vlasti u Srbiji, sa naglaskom na demokratskim principima i vrednostima vladavine prava.
  • 08.12.2021