Vesti
Politika

Kurtijeva vlada poništava Haradinajeve odluke

Novoizabrana kosovska vlada poništila je odluku prethodne o beneficijama njenih zvaničnika pošto im istekne mandat.
Kurtijeva vlada poništava Haradinajeve odluke
Skupština Kosova (Foto Kim)

Premijer Aljbin Kurti je na sastanku vlade rekao da će ta odluka smanjiti troškove.

Vlada je na istoj sednici razrešila dužnosti sekretara u Ministarstvu za infrastrukturu Betima Rečicu, i na njegovo mesto imenovala Izedina Bitićija.

Bitići je bio generalni sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja u vreme kada je premijer bio Isa Mustafa.

Članovi vlade odlučili su da razreše Upravni odbora "Telekoma", na predlog ministarke ekonomije Rozete Hajdari.

Ona je rekla da je to javno preduzeće u teškom finansijskom stanju i da je potrebna hitna vladina akcija.

"Javno preduzeće je u teškoj finansijskoj situaciji, na ivici bankrota, javne imovine", navela je Hajdarijeva.

Dodala je da nije ispunjen poslovni plan, da ima razloga da se veruje da su direktori prekršili svoja ovlašćenja, da su dozvolili preveliku potrošnju.

U ovoj odluci preglasan je prvi potpredsednik vlade Avdulah Hoti, koji je predložio da se prvo sazove ministarski savet, a zatim donese odluka.Ostale vesti

Vučić za Rojters: Nadam se sporazumu, teško je reći kada
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Rojters da su se napori Nemačke i Francuske da ponovo pokrenu pregovore između Beograda i Prištine već isplatili i da se nada postizanju sporazuma, mada nije mogao da kaže kada.
  • 10.07.2020
Makron i Merkel spremni da se dalje angažuju u vezi Kosova
Zbog činjenice da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine veoma važna za bezbednost i stabilnost u regionu, kao i od velikog značaja za njihovu evropsku perspektivu, predsednik Francuske Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel izrazili su spremnost da i dalje podržavaju dve strane i EU u pronalaženju rešenja.
  • 10.07.2020
Hoti: Ustav i integritet neprikosnoveni, stolica u UN
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je na video-samitu u Parizu tri glavna principa u kojima stoji da je teritorijalni integritet neprikosnoven i da ne može biti deo pregovora, te da se ne može uticati na ustavni poredak Kosova i da konačni dogovor sa Beogradom mora da bude u potpunosti u skladu sa kosovskim ustavom.
  • 10.07.2020
Vučić: Sastanak u Briselu pomeren za četvrtak
Dijalog sa Prištinom u Briselu, planiran za nedelju, odložen je za četvrtak, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle video-samita u Parizu, koji je, kako je istakao, bio težak, jer je Srbija ima drugačiji stav od svih ostalih učesnika, a Priština je izašla sa maksimalističkim zahtevima.
  • 10.07.2020
Protesti ogledalo nezdovoljstva naroda političkom situacijom
Više hiljada građana protestovalo je juče treći dan zaredom ispred Skupštine Srbije. Protesta je bilo i u Novom Sadu, Kragujevcu, Kruševcu, Vranju, Čačku, Leskovcu, Vršcu, Boru, Zrenjaninu… Direktor RTV Mir Nenad Radosavljević i predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković smatraju da su ovi skupovi pokazatelj nezadovoljstva građana aktuelnom politikom i vlastima.
  • 10.07.2020
Danas video samit o odnosima Beograda i Prištine
Video samit o odnosima Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Nemačke i Francuske biće održan danas.
  • 10.07.2020