Vesti
Politika

Kurtijeva vlada poništava Haradinajeve odluke

Novoizabrana kosovska vlada poništila je odluku prethodne o beneficijama njenih zvaničnika pošto im istekne mandat.
Kurtijeva vlada poništava Haradinajeve odluke
Skupština Kosova (Foto Kim)

Premijer Aljbin Kurti je na sastanku vlade rekao da će ta odluka smanjiti troškove.

Vlada je na istoj sednici razrešila dužnosti sekretara u Ministarstvu za infrastrukturu Betima Rečicu, i na njegovo mesto imenovala Izedina Bitićija.

Bitići je bio generalni sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja u vreme kada je premijer bio Isa Mustafa.

Članovi vlade odlučili su da razreše Upravni odbora "Telekoma", na predlog ministarke ekonomije Rozete Hajdari.

Ona je rekla da je to javno preduzeće u teškom finansijskom stanju i da je potrebna hitna vladina akcija.

"Javno preduzeće je u teškoj finansijskoj situaciji, na ivici bankrota, javne imovine", navela je Hajdarijeva.

Dodala je da nije ispunjen poslovni plan, da ima razloga da se veruje da su direktori prekršili svoja ovlašćenja, da su dozvolili preveliku potrošnju.

U ovoj odluci preglasan je prvi potpredsednik vlade Avdulah Hoti, koji je predložio da se prvo sazove ministarski savet, a zatim donese odluka.Ostale vesti

Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020
Dogovor!?: Kosovski lideri neozbiljni
U jeku borbe protiv koronavirusa kosovski politički lideri su zaokupljeni raspravom o tome treba li održati vanredne izbore ili ne. To je, po mišljenju novinarke Sanje Sovrlić, neozbiljno. Njen kolega Ljeart Hodža smatra da su izbori mogući.
  • 02.04.2020
Pad vlade u epidemiji koronavirusa
Dok se Kosovo suočava sa epidemijom korona virusa, Skupština je izglasala nepoverenje kosovskoj Vladi, nakon čega je vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti razrešio dužnosti potpredsednika vlade Avdulaha Hotija. O ovoj temi, u najnovijoj emisiji "Sporazum" su govorili Rada Trajković, Augustin Paljokaj i Dušan Janjić.
  • 02.04.2020
Rašić imenovan za direktora Kancelarije za zajednice i savetnika
Vršilac dužnosti premijera  Kosova Aljin Kurti imenovao je danas  predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića za političkog savetnika i direktora Kancelarije za zajednice u kabinetu premijera Kosova, saznaje New press.
  • 02.04.2020
Tači traži od Kurtija novog mandatara
Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od predsednika pokreta Samoopredeljenje i premijera u ostavci Aljbina Kurtija da njegova stranka predloži novog mandatara za sastav nove kosovske vlade.
  • 02.04.2020
Tači obavio konsultacije sa svim parlamentarnim strankama
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nastavio konsultacije sa liderima političkih partija koje su zastupljene u Skupštini Kosova, kako bi sa njima diskutovao o trenutnim političkim događajima, ali i o događajima na polju zdravstva i bezbednosti na Kosovu.
  • 02.04.2020