Kurti zvanično mandatar za sastav vlade

Kosovski predsednik Hašim Tači objavio je odluku kojom je i zvanično Aljbina Kurtija proglasio mandatarom za formiranje sledeće kosovske vlade.

Podeli ovaj članak sa:
  • Aljbin Kurti

"Nakon prihvatanja predloga mandatara za formiranje vlade, zvanično sam skupštini poslao predsedničku odluku na ime kandidata za premijera. Ovo je vrlo važan korak za stvaranje novih institucija i ustavni rok za formiranje vlade počinje danas", napisao je Hašim Tači u objavi na Fejsbuk profilu.

Tači je prethodno saopštio da je Kurtiju zakazao da danas u 12 časova dođe u Predsedništvo i preuzme odluku, što je Kurti odbio da učini.

Ranije danas iz Samopredeljenja su obavestili javnost da su pismom obavestili Tačija da je njihov kandidat za premijera Aljbin Kurti.

Kurti je nakon toga javno poručio predstavnicima Demokratskog saveza Kosova da imaju još dve nedelje da se dogovore o eventualnoj koaliciji.

Duže od tri meseca predstavnici Samoopredeljenja i Demokratskog saveza, dve stranke pobednice izbora održanih 6. oktobra, razgovaraju o formiranju koalicije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane