Vesti
Politika

Kurti: Vučić osetio pritisak, pa je reakcija bila nervozna

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je za Radio Slobodna Evropa da se na panelu o bezbednosti na Zapadnom Balkanu u okviru 56. Minhenske bezbednosne konferencije nije sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, već da su učestvovali na panelu.
Kurti: Vučić osetio pritisak, pa je reakcija bila nervozna
Aljbin Kurti (Foto arhiva Kim)

„Nisam se sreo sa Vučićem. Bili smo na okruglom stolu, na koji su pozvani svi lideri Zapadnog Balkana“, rekao je Kurti.

Rasprava se odvijala na marginama Međunarodnog foruma u Minhenu, a učestvovalo je oko 35 šefova država i vlada.

Upitan da komentariše raspravu iza zatvorenih vrata, za koju je Vučić rekao da je bila "žestoka", Kurti je rekao da ne želi da iznosi detalje, pozivajući se na pravila organizatora panela, koja sprečavaju da se stavovi učesnika saopšte.

Ipak, Kurti je priznao da su na okruglom stolu postojale tenzije.

„On (Vučić) je osetio veliki pritisak zbog onoga što sam rekao. Tada je usledila njegova reakcija sa nervozom“, rekao je Kurti za RSE.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020