Vesti
Politika

Kurti: Vlada je srušena, ali je nacija ustala

Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti uveren je da će njegov sastav vlade, iako razrešen pre mesec i po dana u skupštini, upravljati Kosovom do novih parlamentarnih izbora.
Kurti: Vlada je srušena, ali je nacija ustala
Aljbin Kurti (Foto Kim)

Predstavljajući izveštaj o 100 dana vlade, Aljbin Kurti je rekao da dosadašnji napadi "nisu bili upereni protiv njega, nego protiv države".

"Žalosno i sramotno se postupalo prema vladi i premijeru od strane predsednika i starog režima. Od toga sam najmanje izgubio ja, a država najviše", rekao je Kurti.

Ponovio je da je za nove izbore na Kosovu i da će do tada on voditi vladu.

"Vlada je srušena, ali cela nacija je ustala. Nadam se više nego ikada. Ono što mi daje nadu je duh pametnih građana. Poverenje koje imaju u sebe i svoju vladu", rekao je Kurti.

Vlada kojom on rukovodi srušena je u kosovskoj skupštini nakon 50 dana od formiranja, zbog neslaganja koalicionionih partnera.Ostale vesti

Hoti održao video konferenciju sa šefovima bezbednosnih institucija
Navodni ulazak srpske vojske na kosovsku teritoriju i zabrinutost koju su izrazili stanovnici koji žive uz administrativnu liniju na području Karačeva, naveli su šefa kosovske vlade Avdulaha Hotija da sazove telekonferenciju sa svim čelnicima bezbednosnih institucija na Kosovu.
  • 11.08.2020
Povlačenje sredstava iz Trusta od septembra, ali ne za sve?
Nacrt zakona o ekonomskom oporavku, koji između ostalog, predviđa i povlačenje 10% sredstava od ušteđevine iz Trusta, može stupiti na snagu u prvoj sedmici septembra, rečeno je nakon sastanka potpredsednika kosovske vlade Besnika Tahirija i direktora Penzijsko štednog fonda, Ardiana Zalija (Zalli), prenosi Klan Kosova.
  • 11.08.2020
Vulin: Priština želi da administrativna linija bude granica

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Priština želi da se kosovska policija nađe na administrativnoj liniji kako bi rekla da je to granica, što bi predstavljalo bezbednosnu pretnju.

  • 11.08.2020
Stubla: Vojska Srbije ušla na teritoriju Kosova

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore u vladi Kosova Meljiza Haradinaj-Stubla izjavila je da se ulazak pripadnika Vojske Srbije i Žandarmerije 7. avgusta u selo Karačevo predstavlja kao sinhronizovana patrola, ali da je reč o zajedničkoj patroli KFOR-a i Vojske Srbije, za šta prema njenom mišljenju, niko nema mandat ili ovlašćenje.

  • 10.08.2020
Hadžiju: PS potrebno još 9 potpisa za zahtev za obaranje vlade

Pokret Samoopredeljenje najavio je u četvrtak da počinje sa prikupljanjem potpisa za podnošenje zahteva za izglasavanje nepoverenja vladi Avdulaha Hotija. Za sada imaju 31 od 40 potrebnih potpisa poslanika, što je ujedno i broj poslanika ovog pokreta u poslaničkoj grupi.

  • 09.08.2020
Avdulah Hoti:

Premijer Kosova Avdulah Hoti poručio je povodom patroliranja Vojske Srbije kod Kosovske Kamenice zajedno sa Kforom da su granice Kosova sigurne i da nema mesta za paniku.

  • 08.08.2020