Vesti
Politika

Kurti: Vlada donela važne odluke, usvojila i četiri nacrta zakona

Premijer Kosova, Aljbin Kurti poručio je da je na današnjoj sednici vlade doneto nekoliko značajnih odluka, a među kojima je i korak ka ispunjenju jednog od prioriteta aktuelne vlade - isplatu dečjeg dodatka.
Kurti: Vlada donela važne odluke, usvojila i četiri nacrta zakona
Aljbin Kurti (Foto Kim)

Kurti je na Fejsbuku napisao i da se sprovođenjem mera paketa ekonomskog preporoda nastavlja podrška porodicama i radnicima koji su pretrpeli posledice zaraze koronavirusom.

“Od 12 miliona evra izdvojenih za socijalno ugrožene porodice, 4 miliona ide za izdržavanje porodica koje su izgubile člana domaćinstva zbog pandemije; million evra je opredeljeno za obezbeđivanje vaučera za hranu za porodice kojima je to potrebno; 7 miliona za isplatu porodiljskog odsustva i dečijeg dodatka. Za podršku zapošljavanju od izdvojenih 15 miliona evra, 5 miliona je planirano za povratak na posao onih koji su ostali bez posla, 5 miliona za stalno zaposlene i još 5 miliona za zapošljavanje žena”, napisao je Kurti na svom Fejsbuk nalogu.

On je naglasio da je pomoć obezbeđena i za zdravstvene radnike koji su angažovani u borbi protiv koronavirusa.

“Izdvojili smo 2,7 miliona evra za neto povećanje od 10 odsto osnovne plate, ali ne manje od 60 evra, za avgust, septembar i oktobar 2021. godine”, rekao je Kurti.

On je, između ostalog, napisao da je odobreno četiri nacrta Zakona, među kojima je i nacrt zakona o krivičnom postupku.Ostale vesti

Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021
Kurti sa predstavnicima velike petorke i EU o kretanjima na Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti susreo se sinoć sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom kancelarije EU na Kosovu.
  • 03.12.2021