Vesti
Politika

Kurti smenio Škeljzena Gašija nakon izjave o zločinima OVK

Vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti otpustio je političkog savetnika Škeljzena Gašija i na svom Fejsbuk nalogu objasnio da je to učinio jer su njegove jučerašnje izjave imale posledice na rad vlade.
Kurti smenio Škeljzena Gašija nakon izjave o zločinima OVK
Aljbin Kurti (Foto ahriva Kim)

Kurti je rekao da misli da je bolje da debatu u koju je umešan Gaši ne vodi sa pozicije njegovog savetnika i zahvalio mu na doprinosu, ističući da ceni kritičko mišljenje.

“Postoji toliko mnogo stvari oko kojih se slažemo u sadašnjosti, postoje i stvari iz prošlosti oko kojih se ne slažemo. Gospodin Gaši nije lak sagovornik. Naučio sam to iz ove situacije”, napisao je Kurti.

Škeljzen Gaši je gostujući na prištinskoj televiziji T7 izjavio da su "Zločine počinili naoružani pripadnici OVK nad srpskim civilima".

Na intervenciju TV voditelja da se radi o "sumnji da su ih počinili", Gaši kaže: "sumnja se da imamo hiljadu ubijenih srpskih civila", prenosi RTS.

"Ja kažem da Dik Marti nije antialbanac, naprotiv, Marti je objavio izveštaj koji govori o zločinima koje su pripadnici OVK počinili nad nevinim civilima", takođe je naveo Gaši.Ostale vesti

Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020
Drecun: Meka moć EU pala na ispitu
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije Donalda Trampa da se ipak otvori mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja.
  • 24.05.2020