Vesti
Politika

Kurti razgovarao sa gradonačelnicima Preševa i Bujanovca o dijalogu

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se danas sa gradonačelnicima Preševa i Bujanovca Arditom Sinani i Nagipom Arifijem, kao i opštinskim većnikom Medveđe Fehmijem Behom sa kojima je razgovarao o položaju Albanaca u te tri opštine, kao i dijalogu sa Beogradom, prenosi Tanjug.
Kurti razgovarao sa gradonačelnicima Preševa i Bujanovca o dijalogu
Aljbin Kurti (Foto Tanjug)

Sinani je rekla da se u Preševu pogoršava situacija u vezi sa prošlomesečnim poplavama koje su nanele veliku materijalnu štetu "uz tvrdnju da Albanci iz te opštine imaju problem jer navodno vlasti iz Beograda postavljaju prepreke stranim investitorima zainteresovanim za ulaganje u tu opštinu", prenosi prištinski Indeksonline.

Arifi je ukazao na problem slobodnog prelaska između centralne Srbije i Kosova i na nepriznavanje diploma sa Kosova.

Beha je na sastanku tvrdio da "vlada u Beogradu diskriminiše Albance iz te opštine pasivizacijom adresa, čime je, kaže on, stotine Albanaca ostavljeno bez dokumentacije i Srbije i Kosova".

Na sastanku se razgovaralo i o nedavno održanom dijalogu u Briselu, za koji je Kurti rekao da će se zalagati za reciprocitet prava nacionalnih manjina.

Vlada Kosova izdvaja 100.000 evra za Preševo za štetu od poplava

Vlada Kosova izdvojiće 100.000 evra kao delimičnu pomoć za štetu od poplava u opštini Preševo, odlučeno je danas na sednici.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je procenjeno da je šteta od poplava 325.000 evra, prenosi Koha.

Ministar finansija Hekuran Murati najavio je da će ta sredstva biti dodeljena iz potprograma nepredviđenih kategorija rashoda i da će biti uplaćena na račun opštine Preševo.Ostale vesti

Pantović: Ne obećavam brda i doline i ne prodajem maglu
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zvečana Slađana Pantović kazala je da se na kandidaturu odlučila zato što nije zadovoljna radom trenutne vlasti na severu Kosova.
  • 17.09.2021
Vasiljević: Protiv divlje gradnje i MHE u opštini  Štrpce

Kandidat za gradonačelnika Štrpca i nosilac liste ispred Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ Slaviša Vasiljević kazao je za RTV Kim da će listu za odbornike u ovoj lokalnoj samoupravi činiti šest kandidata na čelu sa njim.

  • 17.09.2021
Kosnet: Bila je velika čast
Američki ambasador Filip Kosnet oglasio se na društvenim mrežama pred odlazak sa Kosova.
  • 17.09.2021
Saša Mirković: Omogućiti građanima da sami odlučuju o svom životu
Kandidat za predsednika opštine Klokot ispred Građanske inicijative “Narodno jedinstvo” Saša Mirković kaže za RTV Kim da će, ukoliko ostvari pobedu na lokalnim izborima, učiniti sve da omogući bolji standard života građanima u ovoj sredini.
  • 17.09.2021
Cvetković ponovo u trci za gradonačelnika Parteša
Nekadašnji gradonačelnik Parteša Nenad Cvetković ponovo se kandidovao za tu poziciju. Ovoga puta ispred Građanske inicijative „Narodna sloga – Parteš, Budriga, Pasjane“.
  • 17.09.2021
Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke
Na društvenim mrežama juče je objavljen audio snimak na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu Stanković je podneo ostavku. 
  • 17.09.2021