Vesti
Politika

Kurti putuje u Brisel naredne nedelje, ne sastaje se sa Vučićem

Kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće sledeće nedelje u Briselu, gde će se sastati sa predstavnicima EU, ali neće biti susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je portparol kosovske vlade Perparim Kruezeiu.
Kurti putuje u Brisel naredne nedelje, ne sastaje se sa Vučićem
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

"Premijer Kurti ide u zvaničnu posetu Briselu sredinom sledeće nedelje, gde će se sastati sa predstavnicima institucija Evropske unije. Neće biti sastanka premijera Kurtija i gospodina Vučića", rekao je Krueziu prištinskim medijima.

Naveo je da će Kurti boraviti u Briselu od 28. do 30. aprila, u prvoj poseti sedištu EU od preuzimanja izvršne vlasti.

Očekuje se da će Kurti da se sastane sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, predsednicom Evropske komisije Ursulom von Der Lajen, visokim predstavnikom Žosepom Boreljom i komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Verheljijem.

U Prištini, pozivajući se na međunarodne izvore, tvrde da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić iste nedelje da bude u Briselu, ali ne u isto vreme, i da je to dovelo do spekulacija u medijima da bi moglo da dođe do sastanka sa Kurtijem.

Očekuje se, dodaju u Prištini, da će Vučić biti u Briselu 26. i 27. aprila, a Kurti dan kasnije.Ostale vesti

Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021
Pasjane: Prekrečen grafit
Nedavno ispisani grafit posvećen Zajednici srpskih opština u Pasjanu kraj Gnjilana je prekrečen.
  • 25.09.2021
Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021