Vesti
Politika

Kurti putuje u Brisel naredne nedelje, ne sastaje se sa Vučićem

Kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće sledeće nedelje u Briselu, gde će se sastati sa predstavnicima EU, ali neće biti susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je portparol kosovske vlade Perparim Kruezeiu.
Kurti putuje u Brisel naredne nedelje, ne sastaje se sa Vučićem
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

"Premijer Kurti ide u zvaničnu posetu Briselu sredinom sledeće nedelje, gde će se sastati sa predstavnicima institucija Evropske unije. Neće biti sastanka premijera Kurtija i gospodina Vučića", rekao je Krueziu prištinskim medijima.

Naveo je da će Kurti boraviti u Briselu od 28. do 30. aprila, u prvoj poseti sedištu EU od preuzimanja izvršne vlasti.

Očekuje se da će Kurti da se sastane sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, predsednicom Evropske komisije Ursulom von Der Lajen, visokim predstavnikom Žosepom Boreljom i komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Verheljijem.

U Prištini, pozivajući se na međunarodne izvore, tvrde da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić iste nedelje da bude u Briselu, ali ne u isto vreme, i da je to dovelo do spekulacija u medijima da bi moglo da dođe do sastanka sa Kurtijem.

Očekuje se, dodaju u Prištini, da će Vučić biti u Briselu 26. i 27. aprila, a Kurti dan kasnije.Ostale vesti

Bisljimi: Moguć sastanak Kurtija i Vučića u oktobru

Zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Prištine u dijalogu s Beogradom Besnik Bisljimi rekao je da bi sastanak Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića mogao da bude održan u oktobru, ali da za to još uvek nema zvanične potvrde.

  • 05.10.2022
Šubarić: Pokrenut postupak za poništenje odluke o razmeni zemljišta
Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić saopštila je večeras da je zajedno sa odbornicima Skupštine opštine i uz konsultacije sa predsedavajućim SO, a uvažavajući interese naroda,  pokrenula postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine donete na sednici 28. septembra.
  • 05.10.2022
SE: Završen sastanak, nije otpočela procedura prijema Kosova

U Savetu Evrope završena je diskusija o zahtevu Kosova za prijem u ovu organizaciju bez zakljucka o preciznom datumu stavljanja na agendu SE o ponovnoj raspravi, rekla je za Tanjug šef misije Srbije pri Savetu Evrope Aleksandra Đurović .

  • 05.10.2022
Radojević: Na severu Kosova samo jedan zahtev za preregistraciju vozila
Na Kosovu je 1. septembra stupila na snagu odluka vlasti u Prištini o preregistraciji vozila na RKS tablice, a prema rečima gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića, do sada sada je u tom gradu podnet samo jedan zahtev za preregistraciju.
  • 04.10.2022
Poslanica Manojlović traži poništenje odluke o razmeni zemljišta
Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Tatjana Manojlović pozvala je odbornike Skupštine opštine Gračanica i gradonačelnicu Ljiljanu Šubarić da ponište, kako je navela, vrlo štetnu odluku o razmeni nepokretne imovine između Opštine Gračanica i Redže Šošija.
  • 04.10.2022
Ambasada Ukrajine: Manipulacija Kremlja Kosovom
Smatramo neprihvatljivim narative diktatora iz Кremlja koji pokušava manipulativno da iskoristi "kosovski presedan" za pokušaje da legitimiše agresiju Rusije na nezavisnu i suverenu evropsku državu – Ukrajinu, saopštila je ambasada Ukrajine u Beogradu.
  • 04.10.2022