Vesti
Politika

Kurti: Prošlo je vreme kada se tražio mito

Premijer Kosova Aljbin Kurti poručio je da sa njegovom vladom "mito i danak" nisu potrebni kao pre i da sada postoji vlada spremna da pomogne preduzećima i investitorima, piše Reporteri.
Kurti: Prošlo je vreme kada se tražio mito
Aljbin Kurti (Foto Kim)

"Vreme kada se od investitora tražio mito, završilo se jednom zauvek", rekao je Kurti na Forumu za zajedničko ulaganje i umrežavanje "Invest in Prizren" koji je otvoren sinoć. On je poručio da institucionalna stabilnost postoji.

Kako je naveo, kao rezultat različitih događaja, na Kosovu je malo stranih investitora, ali se to već menja. Ušlo se, dodao je, u period političke stabilnosti, sa legitimnim institucijama.

"Sada smo na pragu lokalnih izbora i kada se oni završe, imaćemo pune četiri godine sa fokusom na ekonomiji i pravdi, dva glavna stuba naše vlade", rekao je Kurti.Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021