Vesti
Politika

"Kurti pre dijaloga planira razgovore sa opozicionim liderima"

Premijer Kosova Aljbin Kurti razgovaraće sa liderima opozicionih stranaka pre nego što pristupi dijalogu sa Srbijom, izjavio je portparol kosovske vlade Perparim Krieziu, prenosi Ekonomija onlajn.
Aljbin Kurti (Foto Fonet)

Krieziu kaže da se Kurtijevi sastanci sa liderima opozicije mogu očekivati do kraja meseca i naglasio da je jedan od ciljeva da u dijalogu Kosovo i Srbija budu ravnopravni.

"Očekujemo da će se sastanci s opozicijom održati tokom ovog meseca. Strane u dijalogu bi trebale da budu ravnopravne i Kosovo treba da bude strana, a ne tema dijaloga. Dijalog treba da bude u službi oba naroda, a ne političara", kaže Krieziu.

Kosovski premijer Aljbin Kurti odbio je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu dok je visoki predstavnik EU za bezbednost Žozep Borelj naveo da je Kurti zatražio više vremena za pripremu za razgovore.Ostale vesti

Petković: Kurti za šaku glasova izaziva krizu
Priština svojim ponašanjem jasno pokazuje da ih ne interesuje Briselski sporazum, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 24.09.2021
Jovanović: Građani Parteša se osećaju zapostavljeno
Nezavisni kandidat za gradonačelnika Parteša Jugoslav Jovanović kaže da se za lokalne izbore kandidovao kako bi pomogao svojim sugrađanima.
  • 24.09.2021
Stojanović: Bez visoke politike
Kandidat za predsednika opštine Gračanica Branimir Stojanović kaže da je vreme je da lokalni političari prestanu da se bave visokom politikom i da se usresrede na lokalne probleme građana.
  • 24.09.2021
Vučić zabrinut zbog prebijanja kosovskih Srba
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zabrinutost zbog prebijanja kosovskih Srba i rekao da ukoliko postoji Briselski sporazum, očekuje da se što pre počne sa formiranjem Zajednice srpskih opština.
  • 23.09.2021
Rakić: Situacija na severu napetija nego prethodnih dana
Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić ocenio je danas da je situacija na severu Kosova, gde od ponedeljka traje blokada puteva i protesti Srba zbog odluke kosovske vlade o reciprocitetu sa registarskim tablicama, napetija nego prethodnih dana.
  • 23.09.2021
Stojanović: ZSO šansa za Srbe da prežive
Reagujući na privođenje srpskih mladića zbog postavljanja bilborda s porukom „Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština“, kandidat za predsednika Opštine Gračanica Branimir Stojanović kaže da takvim postupkom kosovske vlasti žele da potpuno ugase ideju o ZSO.
  • 23.09.2021