Vesti
Politika

Kurti: Povećaćemo minimalnu zaradu na 250 evra

Kosovski premijer Aljbin Kurti obećao je danas, na 1. maj Međunarodni praznik rada, da će minimalna zarada na Kosovu biti povećana na 250 evra, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti: Povećaćemo minimalnu zaradu na 250 evra
Aljbin Kurti (Foto Valdrin Xhemaj EPA/EFE)

Kurti je rekao da će stvoriti mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta i približiti tržište rada stručnom obrazovanju.

"Pobedili smo obećavajući zaposlenje i pravdu, sada ćemo raditi na tome da to ostvarimo. Stvorićemo uslove koji omogućavaju i olakšavaju otvaranje novih radnih mesta i približićemo tržište rada stručnom obrazovanju. Prioritetno ćemo raditi na zapošljavanju žena, mladih i nevećinskih zajednica. Preduzećemo mere da osiguramo da svako radno mesto bude regulisano ugovorom, sa uplaćenim penzijskim doprinosima i da nema više od 40 redovnih radnih sati nedeljno“, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Kosovski premijer je obećao i da će povećati broj inspektora na radnim mestima.

"Pobrinućemo se da razvoj ekonomije i ponovna industrijalizacija zemlje idu paralelno sa poboljšanjem uslova za sindikalno organizovanje radnika, posebno u privatnom sektoru gde je tako nešto izuzetno potrebno. Radićemo zajedno kako bismo zaposlenima omogućili zapošljavanje i dostojanstvo“, napisao je, između ostalog, Kurti.

 


1 MAJI I KTHESËS PËR PUNË E DINJITET

Ditët e shënuara në kalendar janë kohë kur duhet reflektuar mbi atë që shënojmë....

Posted by Albin Kurti on Субота, 01. мај 2021.Ostale vesti

Pasjane: Prekrečen grafit
Nedavno ispisani grafit posvećen Zajednici srpskih opština u Pasjanu kraj Gnjilana je prekrečen.
  • 25.09.2021
Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021
Rama: Ujedinjene nacije neće biti kompletne bez Kosova
Premijer Albanije Edi Rama pozvao je u Njujorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sve da priznaju nezavisnost Kosova.
  • 25.09.2021