Vesti
Politika

Kurti: Policija Kosova dokazala da je spremna da štiti suverenitet

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je danas da je Policija Kosova, posebno Specijalne jedinice pokazala da je profesionalna i spremna da štiti suverenitet zemlje i da bez razlike obezbedi red i bezbednost.
Kurti: Policija Kosova dokazala da je spremna da štiti suverenitet
Aljbin Kurti (Foto Kosova Press)

On je danas, kako je saopšteno iz Vlade Kosova, primio pripadnike policije na čelu sa generalnim direktorom Samedinom Mehmetijem i ministrom unutrašnjih poslova Dželjajom Svečljom.

„Premijer Kurti pohvalio je i izrazio zahvalnost svim zaposlenima u kosovskoj policiji, koji su svojim obavezama 13 dana zaredom pokazali profesionalno ponašanje bez premca i posvećenost zaštiti graničnih prelaza, kao i policajcima koji sprovode reciprocitet registarskih oznaka vozila. Oni su dokazali da je kosovska policija izgrađena prema evropskim standardima, u službi zemlje i njenih građana“, kaže se u saopštenju.

Kurti je, kako je navedeno, ocenio da je požrtvovanjem i profesionalnim odnosom u svakoj akciji svakog zaposlenog u kosovskoj policiji, dokazano da među ključnim ciljevima kosovske policije ostaje primena zakona, održavanje javnog reda i slobode kretanja, kao i garantovanje otvorenih granica.Ostale vesti

Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022
Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022
Kurti sa Lajčakom o vrednostima i svrsi dijaloga
Na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka je bilo reči o dosadašnjem napretku, konstruktivnom pristupu tokom procesa dijaloga u Briselu, principima, vrednostima i svrsi ovog procesa, saopšteno je medijima.
  • 27.06.2022