Vesti
Politika

Kurti: Policija Kosova dokazala da je spremna da štiti suverenitet

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je danas da je Policija Kosova, posebno Specijalne jedinice pokazala da je profesionalna i spremna da štiti suverenitet zemlje i da bez razlike obezbedi red i bezbednost.
Kurti: Policija Kosova dokazala da je spremna da štiti suverenitet
Aljbin Kurti (Foto Kosova Press)

On je danas, kako je saopšteno iz Vlade Kosova, primio pripadnike policije na čelu sa generalnim direktorom Samedinom Mehmetijem i ministrom unutrašnjih poslova Dželjajom Svečljom.

„Premijer Kurti pohvalio je i izrazio zahvalnost svim zaposlenima u kosovskoj policiji, koji su svojim obavezama 13 dana zaredom pokazali profesionalno ponašanje bez premca i posvećenost zaštiti graničnih prelaza, kao i policajcima koji sprovode reciprocitet registarskih oznaka vozila. Oni su dokazali da je kosovska policija izgrađena prema evropskim standardima, u službi zemlje i njenih građana“, kaže se u saopštenju.

Kurti je, kako je navedeno, ocenio da je požrtvovanjem i profesionalnim odnosom u svakoj akciji svakog zaposlenog u kosovskoj policiji, dokazano da među ključnim ciljevima kosovske policije ostaje primena zakona, održavanje javnog reda i slobode kretanja, kao i garantovanje otvorenih granica.Ostale vesti

Kurti: Stav po pitanju Visokih Dečana poznat
Premijer Kosova Aljbin Kurti nije odgovorio novinarima na pitanje da li je sa ambasadorima zemalja članica Kvinte na sastanku pre četiri dana razgovarao o njihovom o ponovljenom pozivu da se poštuje odluka Ustavnog suda u vezi sa imovinom manastira Visoki Dečani.
  • 06.12.2021
Eskobar u Severnoj Makedoniji
Zamenik pomoćnika američkog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar boravi u jednodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji, gde je sa predsednikom Stevom Pendarovskim razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji u regionu.
  • 06.12.2021
’’Ne postoji spremnost Prištine i Beograda’’
Malo je verovatno da će se ubrzo organizovati nova runda dijaloga Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou. Zvaničnici Evropske unije (EU) upuċeni u proces smatraju da u ovom trenutku ne postoji spremnost Prištine i Beograda da se konstruktivno angažuju u ovom procesu.
  • 06.12.2021
Milanović na Kosovu tokom Badnje večeri sa pripadnicima hrvatske vojske
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Kosovu uoči Božića i provesti Badnje veče sa pripadnicima hrvatske vojske angažovanim u okviru Kfora, potvrdio je Milanovićev kabinet, a vest o njegovoj poseti objavili su prištinski mediji najavljujući i susrete s kosovskim čelnicima.
  • 06.12.2021
Poslanici Srpske liste nisu ustali dok je trajao minut ćutanja za Boba Dola
Sednica Skupštine Kosova počela je minutom ćutanja povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dola, javlja Kosova press.
  • 06.12.2021
Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021