Vesti
Politika

Kurti otputovao u zvaničnu posetu Sjedinjenim Državama

Premijer Kosova Aljbin Kurti je počeo zvaničnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama.
Kurti otputovao u zvaničnu posetu Sjedinjenim Državama
Premijer Kosova Aljbin Kurti (Foto Kim)

Tokom svog boravka u SAD, kosovski premijer će se sastati sa državnim zvaničnicima, rukovodiocima preduzeća, predstavnicima organizacija i albansko-američkom zajednicom, saopšteno je iz Kabinet premijera.

Aljbin Kurti će se danas sastati sa predstavnicima "Milenijum čelendž korporacije" (MCC).

To je prva zvanična poseta kosovskog premijera SAD.

Podsetimo, Kurti je nedavno boravio u SAD kada je sa Vjosom Osmani prisustvovao sahrani Medlin Olbrajt.Ostale vesti

Vučić: Situacija sve komplikovanija

Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.

  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022
„Ovo nije protest protiv plaćanja struje, već protiv tajnih dogovora“
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" organizovala je u centru Kosovske Mitrovice protest zbog sporazuma o energetici koji je pre nekoliko dana potpisan u Briselu od strane delegacija Beograda i Prištine, navodeći da je isti sklopljen bez dozvole i saglasnosti naroda koji živi na severu Kosova.
  • 24.06.2022
Objavljeno uputstvo o regulisanju cena naftnih derivata na Kosovu
Kosovska vlada objavila je detalje Administrativnog uputstva o regulisanju cena naftnih derivata i obnovljivih goriva, usvojenog na ovonedeljnoj sednici kosovske vlade.
  • 24.06.2022