Vesti
Politika

Kurti: Odgovorićemo na izazove

Premijer Aljbin Kurti je na prvoj sednici Vlade Kosova u 2023. godini poželeo dobar rad ministrima, obećao da će "odgovoriti na izazove", a "poteškoće pretvoriti u prilike".
Kurti: Odgovorićemo na izazove
Sednica Vlade Kosova (Foto Kabinet premijera Kosova)

Kurti je rekao da će "2023. godina biti više za obrazovanje, zdravstvo, vojsku, poljoprivredu i kulturu".

"Zalaganje, rad i rezultati u 2022. godini moraju biti minimum zalaganja, rada i rezultata 2023. Zato, nastavimo trku sami sa sobom, sa uverenjem da je naš potencijal veći od stvarnosti koji imamo", naveo je on.

Prema njegovim rečima, Vlada Kosova je "dobro krenula ove godine".

"Pre nego što smo stigli do polovine mandata ispunili smo obećanje o dodacima za svu decu mlađu od 16 godina. Na dnevnom redu je usvajanje Nacrta zakona o održivim ulaganjima, kroz njega imamo za cilj da zaštitimo i privučemo investicije, postavimo temelje za podršku lokalnoj industriji i održivom zapošljavanju, osnažimo mlade i žene, kao i produbimo saradnju sa našom dijasporom. Uz odbranu, ekonomiju, demokratiju i vladavinu prava na putu, kao i sa budžetom za ovu godinu koji je već usvojen u Skupštini, u 2023. ušli smo sigurnije, sa više poverenja u budućnost kojoj težimo i budućnost koju zaslužujemo", kazao je kosovski premijer.

Kurti je obećao da će 2023. godina biti "godina prosvete, zdravstva, ravnopravnosti, pravde, blagostanja, bezbednosti, proizvodnje i ekonomskog i društvenog razvoja, godina svih građana i građanki".Ostale vesti

EU odbila učešće prištinske delegacije bez fusnote na donatorskoj konferenciji
Evropska unija onemogućila je danas kosovskom ministru finansija Hekuranu Muratiju da učestvuje na donatorskoj konferenciji za Tursku i Siriju u Briselu, insistirajući da Kosovo bude predstavljeno uz fusnotu.
  • 20.03.2023
Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023