Vesti
Politika

Kurti odao poštu Rugovi i Demaćiju

Premijer Kosova Albin Kurti danas je u pratnji članova vladinog kabineta odao počast dvojici kosovskih političara i aktivista za kosovsku nezavisnost Ibrahimu Rugovi i Ademu Demaćiju.

Kurti odao poštu Rugovi i Demaćiju
Kurti i Osmani na grobu Ibrahima Ruhove (Foto Kosova Press)

Kurti je posle obilaska Prekaza i Glođana posetio grob političaru kojeg na Kosovu smatraju prvim predsednikom.

„Setimo se njegove uloge i doprinosa tokom devedesetih godina na internacionalizaciji kosovskog pitanja, što je bilo izuzetno dragoceno za veliku intervenciju najmoćnije vojne alijanse u istoriji čovečanstva protiv Miloševićeve Srbije“, rekao je Aljbin Kurti prilikom obilaska Rugovinog groba.

Nakon posete Rugovinom grobu, Kurti je odao poštu još jednom albanskom političaru Ademu Demaćiju.

„Simbol našeg otpora, najistaknutiji i nesalomljivi aktivista nacionalnog pitanja, koji je ceo život i delo posvetio za naš opšti interes i koji je, uprkos dugim zatvoranjima, koja zajedno čine 28 godina, nije se zaustavio, nije se umorio i nikada se nije slomio", rakao je novoizabrani premijer Kosova.Ostale vesti

Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021
Rakić: Očekujem ubedljivu pobedu
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je jutros nakon glasanja da je zadovoljan načinom na koji je izborni dan počeo.
  • 17.10.2021
Radojević: Da odbranimo naše pismo i slobodu kretanja
Kandidat ispred Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice neposredno nakon glasanja kazao je da će nastojati da očuva slobodu kretanja, uprkos proteklim dešavanjima u ovom delu Mitrovice.
  • 17.10.2021