Vesti
Politika

Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nije dobio obaveštenje iz Centralne izborne komisije da neće moći da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 14. februar.
Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a
Kurti (Foto Kim arhiva)

"Nije mi poznata nijedna takva odluka CIK, nisam dobio nikakvo obaveštenje, niti ja, niti Predsedništvo stranke“, rekao je Kurti za TV Dukađini.

Kako je dodao, primećuje da na Kosovu vlada veliko interesovanje povodom narednih izbora.

"Nikada nije bilo više interesovanja za učešće na ovim izborima, što pokazuje i veliki broj prijavljenih iz naše dijaspore. Pored njih, i građani Kosova veruju da su izbori prilika za radovanje, jer očigledno imaju veliku volju za promenama. I ja verujem da bi u 2021. godini napokon trebalo da dobiju relevantne javne institucije“, rekao je Kurti.

Naglasio je i da sve institucije na Kosovu treba da poštuju i da slede volju naroda, a ne da idu protiv njh.

"Ja sam izabran za nosioca liste Pokreta Samoopredeljenje odlukom Generalnog saveta i Predsedništva naše stranke i javne institucije moraju da slede volju ljudi, koji su kao nikada do sad odlučni da promene nešto na Kosovu. Umesto toga, institucije stavljlaju svoje potrebe ispred svih“, naglasio je Kurti.Ostale vesti

Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021
“Šta nakon izbora?”

Kao što je pobeda Pokreta Samoopredeljenje na nedavno održanim parlamentarnim izborima na Kosovu bila očekivana, tako treba da očekivati i da će Aljbin Kurti promeniti odnos prema “nerealnim ciljevima” svoje politike. Kao najozbiljniji kandidat za premijera Kosova, Kurti će revidirati svoje stavove o isključivanju Srpske liste iz buduće Vlade ili marginalizaciju dijaloga sa Beogradom, zaključeno je tokom debate „Šta nakon izbora?“.

  • 26.02.2021