Vesti
Politika

Kurti negira Vučićevu izjavu da je kosovska strana odbila da se dogovori

Kosovski premijer Aljbin Kurti negirao je izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kosovska strana odbija da se dogovori o bilo kom pitanju, prenosi Gazeta ekspres.

Kurti negira Vučićevu izjavu da je kosovska strana odbila da se dogovori
Aljbin Kurti (Foto Ludovic MARIN/AFP)

Kurti je komentarisao Vučićeve izjave da se nije saglasio oko nekih pitanja i sa izjavom kojom bi se strane obavezale da će se uzdržati od akcija koje bi mogle da stvore tenzije na terenu.

"To je laž. Onaj ko vam je to rekao, laže. Suprotno tome, tražili smo da se uvede reč mir i stabilnost, a ne samo sigurnost“, rekao je Kurti novinarima u Briselu.

Dodao je da nije lako voditi dijalog sa srpskom stranom, jer Srbija nije spremna da se suoči sa prošlošću, prenela je Gazeta ekspres.

"Nije lako, jer nema spremnosti”, rekao je Kurti.

On je ponovio zahtev da se predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović ukloni sa te funkcije, ali da srpska strana ni po tom pitanju nije pokazala spremnost za pomirenje.Ostale vesti

Osmani od Sugoa zatražila pomoć oko priznanja Kosova
Predsednica Kosova Vjosa Osmani se u okviru bilateralnih susreta tokom boravka u Japanu sastala sa japanskim premijerom Jošihidom Sugom i "zatražila podršku Japana u jačanju međunarodne pozicije Kosova, posebno u procesu priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Trajković: Kurti je započeo opasan proces i po Srbe i po sebe
Vlada Kosova je ušla u jedan bizaran i uzaludan rat sa srpskim identitetom na Kosovu, narativ oko naše kulturne baštine se agresivno albanizuje, upozorila je u intervjuu za agenciju JUGpress političarka sa Kosova Rada Trajković, prenosi Danas.
  • 25.07.2021
Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.
  • 24.07.2021
CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021
Aljiu najavio odustajanje od nalepnice za vozila
Kosovski ministar životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburn Aljiu izjavio je da je "stopirana odluka" kojom se građani obavezuju da uplate pet evra za nalepnicu pri registraciji vozila.
  • 22.07.2021